حسابداری پیمانکاری

آشنایی با حسابداری پیمانکاری و درصد پیشرفت کار

حسابداری پیمانکاری و درصد پیشرفت کار چیست؟ در فعالیت های پیمانکاری که ممکن است در حوزه ساخت و ساز، راه سازی یا تاسیسات و غیره انجام گیرند، شناسایی هزینه ها و درآمدها بسیار مهم خواهد بود. در این مقاله به روش حسابداری این حرفه ها خواهیم پرداخت.

حسابداری پیمانکاری چیست؟

یکی از انواع مدل های حسابداری، نوع پیمانکاری آن است که نسبتا پیچیده تر و جدیدتر می باشد. در این خصوص می توان به تعریف کلی زیر راجع به آن اشاره کرد که می گوید:

حسابداری پیمانکاری به عنوان یک زیرشاخه از حسابداری شناخته شده که مباحث مالی و مالیاتی مربوط به پروژه های پیمانکاری را دربر می گیرد. از جمله می توان به ثبت و تعیین درآمدها، هزینه ها، بدهی ها و دارایی اشاره کرد.

قبل از اینکه راجع به حسابداری پیمانکاری و درصد پیشرفت کار صحبت کنیم، بهتر است بدانید پیمانکاری چیست. این عبارت به مجموعه فرآیندهایی گفته می شود که برای دریافت پروژه تا تحویل آن انجام می شوند. از جمله مراحل آن می توان به دعوت از پیمانکاران، مناقصه، بستن قرارداد، اخذ پیش پرداخت، انجام پروژه (پیمان) و تحویل آن اشاره کرد.

این نوع حسابداری برمبنای قوانین و استانداردهای تعریف شده در دفاتر پیمانکار قابل ثبت می باشند. حسابدارانی که در این بخش فعالیت می کنند، می بایست بر موضوعات مختلفی تسلط داشته باشند. از قوانین پیمان ها گرفته تا بحث مالیات، قراردادهای مرتبط با این حوزه و مبانی حقوقی آن. در کل حسابداران پیمانکاری در پیگیری هزینه ها، درآمدها و تخصیص آنها نقش موثری ایفا می نمایند.

روش های مختلفی برای انجام این مدل حسابرسی و حسابداری وجود دارد که عبارتند از:

  • روش کار تکمیل شده.
  • روش درصد پیشرفت.
  • روش شناخت درآمد که می تواند براساس مقادیر بازیافتی مخارج باشد.

اگر بخواهیم با توجه به استانداردهای بین المللی و ایران عمل کنیم، می توان روش حسابداری پیمانکاری و درصد پیشرفت کار را درنظر گرفت. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی بیشتر آن بپردازیم.

حسابداری پیمانکاری چیست
حسابداری پیمانکاری چیست

آشنایی با روش درصد پیشرفت کار

پیمان های بلند مدت از جمله رایج ترین نوع قراردادها در حسابداری پیمانکاری و درصد پیشرفت کار می باشند. در این نوع قراردادها، درآمد تا زمانی که پروژه نهایی ساخته نشده و عرضه نشود، قابل تشخیص نخواهد بود. به همین خاطر روش حسابداری پیمانکاری و درصد پیشرفت کار منطبق با استاندارد حسابداری شماره 9 انجام می گردد.

در روش حسابداری درصد پیشرفت کار، شناسایی درآمد بر مبنای تکمیل فرآیند کسب سود نیست و می توان آن را زودتر از موعد شناسایی کرد. در این خصوص شما می توانید از فرمول های زیر استفاده کنید که عبارتند از (فرمول از راست به چپ):

پارامتر فرمول
درصد تکمیل تا تاریخ ترازنامه مخارج انجام شده انباشته / (مجموع مخارج برآوردی برای تکامل پیمان با مخارج انجام شده انباشته).
کل درآمد قابل شناسایی تا پایان تاریخ ترازنامه مبلغ کل قرارداد × درصد تکمیل تا تاریخ ترازنامه.
درآمد تحقق یافته دوره جاری تفریق کل درآمدهای قابل شناسایی تا پایان تاریخ ترازنامه از درآمدهای شناسایی شده در روزهای قبل.

در حقیقت استفاده از این روش به شما کمک می کند تا هزینه و سود ناخالص را به تدریج و با توجه به توسعه پروژه خود اندازه گیری کنید. این کار در پایان هر دوره مالی انجام می شود.

شما کاربران می توانید مقالات بیشتری را در بلاگ حسابگاه در بخش تامین اجتماعی، قوانین کار و مالیات و مدیریت مالی بیابید.

همچنین در صورتی که نیاز به ساخت نظام مالی دارید، ما در حسابگاه آنرا به خوبی برای شما انجام می دهیم.

درصد پیشرفت کار پیمانکاری
درصد پیشرفت کار پیمانکاری

 

اشتراک گذاری پست

لینک کوتاه مطلب : https://hesabgah.com/?p=1627

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *