اهمیت حسابرسی داخلی چیست و چرا باید انجام شود؟
اهمیت حسابرسی داخلی چیست؟ آیا شرکت ها موظف به انجام چنین کاری هستند؟ جایگاه و اهمیت حسابرسی در حوزه کسب و کارها و شرکت ها چگونه است و چرا مهم می باشد؟ تمامی این پرسش ها به صورت خلاصه در این یادداشت توضیح داده می شوند.
حسابرسی داخلی چیست؟
حسابرسی یکی از واژه های متداول در بخش حسابداری و امور مالی شرکت ها، مجموعه ها، کسب و کارها و غیره است. این عمل برای تمام اشخاص حقوقی لازم الاجرا بوده و باید بعد از تهیه نهایی صورت های مالی و حساب ها انجام گیرد. این مفهوم با عبارت Internal Audit شناخته شده و عبارت است از:
تعریف Internal Audit
کلیه کارهایی که برای صحت سنجی امور مالی انجام می گردد که این فعالیت ها می توانند از انجام اولین معامله شروع شده و تا زمان جمع بندی در حساب ها و ثبت در ترازنامه صورت گیرند.
توجه به نقش و اهمیت حسابرسی داخلی در کسب و کارها بسیار مهم است. زمانی که یک فرد حسابرس وارد یک مجموعه شده و کار خود را انجام می دهد، تمام مبادلات مالی سازمان شما با اعتبارسنجی مواجه شده و خطایابی آنها انجام می شوند. بدین معنا که نباید تراکنش ها صوری بوده، اشتباه ثبت شده، تاریخ و زمان، هدف و اطلاعات آن نادرست باشد. بنابراین این از وظایف حسابرسی داخلی است تا برای صحت سنجی تمامی فعالیت هایی که در بخش حسابداری انجام می شوند، اقدام کنند. با این حال ممکن است این پرسش برای شما مطرح شود که انجام مراحل حسابرسی داخلی چه نفع یا اهمیتی داشته و عدم انجام آن چه ضررهایی خواهد زد. این موضوعی است که در بخش بعدی به آن می پردازیم.

اهمیت حسابرسی داخلی چیست؟
در رابطه با اهمیت حسابرسی داخلی می توان این موضوع را در چند بخش مختلف تقسیم کرد که عبارتند از:
- مالیات: در صورتی که تراکنش ها یا صورت های مالی شرکت یا کسب و کار شما توسط ممیز مالیاتی پذیرفته نشود، امکان دارد تا از سوی سازمان امور مالیاتی برای حسابرسی داخلی اقدام گردد. در این حالت در صورت کتمان و عدم تطابق داده ها، برای مودیان جریمه درنظر گرفته خواهد شد.
- بررسی اطلاعات: به طور کلی ساخت گزارش ها و صورتهای مالی می توانند در تصمیم گیری ذینفعان آن از جمله بانک ها، سهامداران، مدیران و غیره نقش مهمی داشته باشند. از سوی دیگر مهم است گزارش های مالی که تهیه می کنید، از شفافیت های بسیار بالایی برخوردار باشند. بنابراین شما می توانید با استفاده از یک تیم حسابرس بی طرف و دقیق، گزارش های دقیق نهایی خود را بررسی و اصلاح کنید.
- مدیریت مالی: امروزه با توجه به سخت تر شدن شرایط اقتصادی، بسیاری از کسب و کارها برای تصمیم گیری در مورد امور اقتصادی و برنامه های آتی خود به گزارش های حسابداری وابسته هستند. بنابراین تهیه گزارش های صحیح و ارزیابی آنها به منظور مدیریت مالی دارایی ها، هزینه ها و سود بسیار مهم بوده و هرچقدر گزارش خروجی دقیق تر باشد، به راحتی می توان به تصمیم های آتی اعتماد کرد.
- رفع نقص رویه حسابداری: یکی دیگر از مزیت ها و اهمیت حسابرسی داخلی، رفع نقص ها و رویه های اشتباه در بخش حسابداری شما است.
در انتها باید بگوییم اهمیت حسابرسی داخلی در افزایش کیفیت نظارت بر امور مالی، اصلاح گزارش ها، حفاظت از دارایی ها و مدیریت نیروی انسانی و منابع آن، شناسایی هدر رفت مالیاتی و کمک به تصمیم گیری صحیح نقش مهمی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید