جرایم مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم

با انواع جرایم مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم آشنا شوید

جرایم مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم چیست؟ چه مدل های مختلفی از این نوع جریمه ها در این قانون وجود دارند؟ در ادامه این مقاله به بررسی قوانینی که به منظور تنبیه مودیان متخلف درنظر گرفته شده است و انواع آنها می پردازیم.

جرایم مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم چیست؟

جرایم مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم، مجموعه ای از قوانینی هستند که برای تنبیه مودیان در صورت عدم انجام تکالیف آنها درنظر گرفته شده اند. اگر نگاهی به قوانین مالیاتی بیندازید، از جمله قانون دائمی ارزش افزوده، قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و غیره، همواره مواد و بندهایی برای جریمه مودیان متخلف درنظر گرفته شده است. به عنوان مثال می توان به مواد 190 تا 202، ماده 97 و 274 از این قانون مالیات های مستقیم اشاره کرد.

مجازات هایی که در جرایم مالیاتی قانون مالیات های مستقیم تعریف شده اند به صورت نقدی، غیر نقدی و همچنین به صورت مجازات های تعزیری مانند حبس می باشند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی اجمالی انواع این جرایم بپردازیم و شما را با مدل های مختلف آن آشنا کنیم.

آشنایی با جرایم مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم
آشنایی با جرایم مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم

آشنایی با انواع مدل های جرایم مالیاتی قانون مالیات های مستقیم

در حالت کلی، انواع جرایم مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم را می توان به 2 دسته کلی قابل بخشش و غیر قابل بخشش تقسیم کرد. اگر بخواهیم شما را با انواع این جرایم آشنا کنیم، باید به برخی از مواد قانون مهم اشاره کرد. در ادامه نوع جریمه و مقدار آن به همراه مواد قانونی ذکر می شوند که عبارتند از:

  • عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی، کتمان و ارائه هزینه های غیرواقعی: یکی از مهم ترین جرایم مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم مربوط به این بخش می باشد. برای این مورد، جریمه غیرقابل بخشش معادل با 30 درصد از مالیات متعلق برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون درنظر گرفته شده است. همچنین برای سایر مودیان، مقدار این جریمه 10 درصد مالیات متعلقه می باشد.
  • عدم ارائه ترازنامه، حساب سود و زیان و عدم ارائه دفاتر: در این حالت جریمه معادل با 20 درصد مالیات به ازای هر مورد از این تکالیف درنظر گرفته شده است. این مورد از جرایم مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم نیز برای بسیاری از مودیانی که اسناد و مدارک کافی را ندارند، رخ می دهد.
  • عدم تسلیم اظهارنامه انحلال حقوقی: در صورت عدم تسلیم اظهارنامه آخرین مدیران شخص حقوقی، 1-2 درصد سرمایه پرداخت شده شخص حقوقی در تاریخ انحلال، جریمه درنظر گرفته می شود. همچنین تسلیم اظهارنامه خلاف واقع نیز چنین جریمه‌ای را خواهد داشت.
  • عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی اجاره املاک: در صورت عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی اجاره املاک، معادل 30 درصد مالیات متعلق، جریمه غیر قابل بخشش درنظر گرفته می شود.
  • عدم ارسال لیست مالیات حقوق: در صورت عدم تسلیم صورت یا فهرست مودیان در موعد مقرر، جریمه ای در حدود 2 درصد حقوق پرداختی (پیمانکاری) یا 1 درصد کل مبلغ قرارداد با مودی درنظر گرفته می شود.

دیگر جرایم ذکر شده در این قانون

همچنین از دیگر جرایم مالیاتی و حسابداری که در این قانون ذکر شده است، می توان به 3 مورد دیگر نیز پرداخت که عبارتند از:

  • جریمه مالیات عملکرد: مطابق با ماده 190 ق.م.م، عدم پرداخت مالیات عملکردی اشخاص حقوقی و حقیقی، جریمه دارد. این جریمه پس از سررسید مقرر، معادل 2.5 درصد به ازای هر ماه تاخیر می باشد.
  • عدم پرداخت مالیات حق تمبر: برای این مورد، جرایم مالیاتی قانون مالیات های مستقیم معادل 2 برابر حق تمبر و ارائه اصل آن می باشد.
  • عدم کسر و ایصال مالیات مودیان دیگر: در صورت عدم انجام این کار، جریمه آن 10 درصد از مالیات پرداخت نشده در زمان مقرر است. همچنین به ازای هر ماه تاخیر، 2.5 درصد مالیات جریمه درنظر گرفته می شود.
انواع مدل های جرایم مالیاتی قانون مالیات های مستقیم
انواع مدل های جرایم مالیاتی قانون مالیات های مستقیم

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *