آشنایی با بیمه تامین اجتماعی در قراردادهای عمرانی و پیمانکاری
پرداخت بیمه تامین اجتماعی در قراردادهای عمرانی و پیمانکاری یکی از مسئولیت هایی است که باید کارفرما انجام دهد. در پروژه هایی که با عقد قرارداد پیمانکاری همراه خواهند بود، این وظیفه به پیمانکار یا مقاطعه کار محول می شود. در این حالت باید کارفرما بر این روند نظارت داشته باشد. در ادامه بیشتر راجع به این موضوع صحبت می کنیم.
معرفی بیمه تامین اجتماعی در قراردادهای عمرانی و پیمانکاری
در کنار مالیات پیمانکاری که توسط کارفرما پرداخت می شود، بیمه تامین اجتماعی در قراردادهای عمرانی و پیمانکاری را نیز باید درنظر بگیرید. این نوع پرداختی با عنوان بیمه پیمانکاری نیز شناخته می شود. کارفرما موظف است که بعد از استخدام نیروی حسابداری آن را به سازمان تامین اجتماعی ارائه کند.
قراردادهای پیمانکاری از جمله رایج ترین نوع قراردادها به ویژه در پروژه های تولیدی و ساخت و ساز هستند. در این حالت تمام یا بخشی از پروژه توسط اشخاص یا مجموعه هایی انجام می شود. برای این نوع قراردادها، دو ماده قانونی وجود دارند که مرتبط به بیمه تامین اجتماعی در قراردادهای عمرانی و پیمانکاری هستند. این موارد عبارتند از:
- ماده 38 قانون تامین اجتماعی: در پروژه هایی که به صورت مقطعی اشخاص حقیقی یا حقوقی مسئولیت اجرای آن را دارند، کارفرما باید در قراردادی که وضع می کند، مقاطعه کار را متعهد به پرداخت بیمه کارکنان خود و نیز کارکنان مقاطعه کاران فرعی نماید.
- بخشنامه ۱۴ قانون جدید: در این بخشنامه برای ماده 38 بیان شده است که پیمانکاران باید کارکنان را بیمه کنند. همچنین کارفرمایان باید به میزان 5 درصد از هر صورت وضعیت و آخرین صورت وضعیت پیمانکاران را در حالت علی الحساب تا زمانی که تسویه حساب از تامین اجتماعی دریافت می شود، نگهدارند.

حق بیمه تامین اجتماعی برای قراردادهای عمرانی و پیمانکاری در مدل های مختلف
با معرفی اجمالی حق بیمه در قراردادهای عمرانی و پیمانکاری، مهم است که با محاسبه حق بیمه ها آشنا شویم. در حالت کلی 3 نوع دسته بندی وجود دارد که عبارتند از:
- قراردادهای عمرانی: در این مدل، محاسبه حق بیمه برای قراردادهای عملیاتی پل سازی، سد و غیره به میزان 6.6 درصد است که 1.6 درصد برعهده پیمانکار بوده و 5 درصد بر عهده کارفرماست. همچنین در حالت هایی که شاهد قراردادهای مشاوره ای و نظارتی باشیم، حق بیمه 15.6 درصد است. 3.6 درصد برعهده مشاور (پیمانکار) و 12 درصد بر عهده کارفرما.
- قراردادهای غیر عمرانی: در این حالت محاسبه حق بیمه با توجه به جداول حق بیمه قراردادهای پیمانکاری و لیست بیمه پیمانکاران محاسبه می شود. قراردادهای غیر عمرانی به 4 دسته مکانیکی، دستمزدی و خدماتی، مشترک، مکانیکی و دستی تقسیم می شود. نرخ بیمه در هرکدام به ترتیب 7 درصد از ناخالص کل کارکرد، 15 درصد، 7 درصد و 7 و 15 درصد خواهد بود.
- قراردادهای عمرانی خاص: در این مدل قراردادها که می توانند شامل کارگاه های صنعتی و تولیدی، گازرسانی و غیره باشند، هرکدام حق بیمه خاصی دارند.
شما کاربران می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مقالات حسابگاه را درباره بیمه، حسابداری و مالیات را مطالعه نمایید. در صورتی که نیاز به مشاوره در کسب و کار یا قرارداد خود دارید، می توانید از حسابگاه کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید