اموال گردانی و تهیه لیست اموال

منظور از اموال گردانی و تهیه لیست اموال چیست؟

اموال گردانی و تهیه لیست اموال از جمله کارهای مهم در مدیریت مالی به ویژه برای کسب‌و‌کارها است که می‌خواهیم در این مقاله راجع به آنها صحبت کنیم. اموال گردانی همچنین با نام کنترل دارایی نیز شناخته می‌شود و هدف مشخص کردن ارزش اموال و دارایی‌های ثابت سازمان‌ها است.

آشنایی با مفهوم اموال گردانی و تهیه لیست اموال

یکی از اصطلاحات و کارهایی که در حسابرسی و حسابداری انجام می‌شوند، اموال گردانی و تهیه لیست اموال می‌باشد. برای بررسی این موضوع ابتدا اجازه دهید هرکدام را به صورت مجزا معرفی کنیم که به شرح زیر می‌باشند:

  • اموال گردانی: به عنوان یک پروسه سیستماتیک شناخته می‌شود که به منظور جمع آوری، حفاظت از آنها، نگهداری و ارتقا داد برای دارایی‌های یک مجموعه انجام می‌گردند. شما می‌توانید با انجام این کار، اقدام به برخی کارها مثلا تحویل دارایی نمایید و برای کاهش یا افزایش هزینه‌ها، مدیریت کامل‌تری را داشته باشید.
  • تهیه لیست اموال: یک فعالیت در علم حسابداری است که در آن اموال و دارایی‌های کسب‌و‌کار ثبت می‌گردند. لیست‌های اموال اسنادی هستند که از دو بخش تشکیل می‌شوند. قسمت سربرگ که می‌توانید در آن مشخصات شرکت را به همراه موارد دیگر اعم از تاریخ تحویل و شماره درج کنید. همچنین در قسمت بدنه نیز برخی پارامترها اعم از نام دارایی، شماره اموال و تعداد ثبت می‌شوند. قابل ذکر است که انتهای این اسناد باید مشخصات تحویل گیرنده، تحویل دهنده و نیز مسئول واحد درج شوند.

در کل مهم‌ترین هدفی که از انجام اموال گردانی و تهیه لیست اموال در نظر گرفته می‌شود، مدیریت بهینه برای دارایی‌هایی است که یک مجموعه دارد. لازم است هزینه‌های آنها مانند استهلاک نیز در نظر گرفته شوند.

اموال گردانی چیست
اموال گردانی چیست

چرا اموال گردانی مهم است؟

چرا اموال گردانی و تهیه لیست اموال مهم است؟ چرا باید آنها را انجام دهیم؟ در پاسخ به تمام این پرسش‌ها می‌توان به چند مورد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  • استهلاک: یکی از نکاتی که شرکت‌ها باید در طول زمان در مورد دارایی‌های خود به آن توجه کنند، استهلاک است. در این حالت هر چقدر که زمان بگذرد، شاهد کاهش ارزش دارایی‌ها خواهیم بود که باید در محاسبه استهلاک به عنوان یک حساب کاهنده ثبت شوند.
  • محاسبه اصل بهای تمام شده: در این حالت باید اصل بهای تمام شده هر دارایی در نظر گرفته شود. این مسئله می‌تواند در خرید و فروش‌های نسیه و ارائه گزارش از دارایی‌ها مهم باشد.
  • ایجاد بانک اطلاعاتی: شما می‌توانید با انجام اموال گردانی و تهیه لیست اموال، یک پایگاه داده از اموال و دارایی‌های سازمان داشته باشید. این کار هم منجر به صرفه جویی در زمان برای تهیه گزارش‌ها و بیشتر شدن امنیت آنها می‌شود.

برای انجام دستورالعمل اموال گردانی می‌توانید مراحل مختلفی را طی کنید که عبارتند از:

  • صورت برداری از اموال.
  • مشخص کردن کدینگ دارایی‌ها.
  • برچسب یا پلاک کوبی اموال.
  • صورت برداری الکترونیکی.
  • پالایش اطلاعات صورت برداری.

اگر شما کاربران به موضوعاتی نظیر مالیات و یا قوانین کار و تامین اجتماعی علاقمند هستید، می‌توانید در بخش بلاگ حسابگاه مطالب بسیاری را در این قسمت مطالعه کنید. همچنین در صورتی که نیاط به ساخت نظام مالی دارید، می توانید از حسابگاه کمک بگیرید.

چرا اموال گردانی مهم است
چرا اموال گردانی مهم است

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *