اظهارنامه املاک

اظهارنامه املاک چیست؟ + نکات ارسال آن

اظهارنامه املاک جزوی از اظهارنامه های مالیات بر درآمد شناخته می شوند. این نوع اظهارنامه برای صاحبین املاکی است که از طریق اجاره دادن ملک خود، کسب درآمد می کنند. در ادامه می خواهیم به معرفی این نوع اظهارنامه و نکاتی پیرامون آن بپردازیم.

اظهارنامه املاک چیست؟

ارسال اظهارنامه املاک که با عناوینی همچون ارسال اظهارنامه مالیات اجاره املاک یا اظهارنامه مالیاتی درآمد مستغلات اجاری نیز می توان از آن نام برد، یکی از تکالیف مودیانی است که بخشی از درآمد آنها از طریق دریافت اجاره می باشد. این تکلیف قانونی برمبنای ماده 52 ق.م.م برای اشخاص حقیقی و حقوقی اعلام شده است. این دسته از افراد می بایست ریز جزئیات مربوط به درآمد و هزینه های مرتبط با اجاره املاک، هزینه های نگهداری و تعمیرات و غیره را اعلام کرده و مالیات آن را محاسبه و پرداخت کنند.

نکته: تنها اشخاص حقیقی باید اظهارنامه ملکی را به صورت مجزا ارسال کنند. اشخاص حقوقی باید درآمد حاصل از این بخش را در گزارش حسابداری و مالیاتی اظهارنامه عملکردی خود اعلام کنند.

امروزه اجاره گرفتن یک روش درآمدزایی بسیار مهم برای صاحبین املاک شناخته می شود. به همین جهت سازمان امور مالیاتی یک اظهارنامه مجزا برای آن درنظر گرفته است که باید به آن توجه کنید. همانند سایر مدل‌های مالیاتی، برای این نوع مالیات نیز یکسری معافیت‌ها و قوانین درنظر گرفته شده‌اند که می‌خواهیم در ادامه به آنها بپردازیم.

آشنایی با اظهارنامه املاک
آشنایی با اظهارنامه املاک

نکات مهم برای ارسال اظهارنامه بخش املاک کدامند؟

حال می خواهیم یکسری نکات مهم در مورد اظهارنامه املاک بیان کنیم که عبارتند از:

  • در صورتی که فرد موجر به جز اجاره گرفتن درآمد دیگری نداشته باشد، معافیت ماده 84 ق.م.م برای او قابل استفاده خواهد بود. بدین معنا که درآمد (سود) او تا سقف 39.6 میلیون تومان (سال 1401) معاف از مالیات می شود.
  • تنها در صورتی می توان از معافیت‌ ها و مشوق های مالیاتی استفاده کرد که اظهارنامه املاک را در موعد آن ارسال کنید. به همین جهت بسیار مهم است که موجران اظهارنامه املاک خود را در زمان مقرر ارسال کنند.
  • مهلت ارسال اظهارنامه های ملکی تا حداکثر 31 تیرماه هر سال می باشد.
  • هرچند احتمال تمدید ارسال اظهارنامه وجود دارد، با این حال صاحبین املاک نباید به این امید، ارسال اظهارنامه خود را به تاخیر بیندازند.

نکته: در سال 1401 تنها 1 روز برای ارسال اظهارنامه (آن هم به جهت آنکه 31 تیرماه روز جمعه بوده است)، وقت بیشتری داده شد.

  • شیوه ارسال اظهارنامه های مالیاتی به صورت کاملا الکترونیکی و آنلاین می باشد. شما می توانید با مراجعه به درگاه ملی خدمات مالیاتی یا سایت مای تکس، برای ارسال اظهارنامه های خود اقدامات لازم را انجام دهید.
  • مراحل کلی ارسال اظهارنامه های مالیاتی به طریق روبرو می باشند: در ابتدا لازم است به سامانه اظهارنامه مالیاتی مراجعه کرده و برای تکمیل مشخصات خود اقدام کنید. سپس باید اطلاعات موجر و املاک وارد شده و مقدار مالیات بر درآمد شما محاسبه گردد. همچنین ثبت مشخصات تهیه کننده اظهارنامه و ثبت نهایی اظهارنامه مالیاتی املاک جزو مراحل انتهایی روند ارسال اظهارنامه املاک می باشند.
آشنایی با نکات مهم ارسال اظهارنامه برای املاک
آشنایی با نکات مهم ارسال اظهارنامه برای املاک

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *