آشنایی با گردش و ثبت های حسابداری صنعتی
گردش و ثبت های حسابداری صنعتی یکی از مفاهیم مهم در این حرفه هستند که روزانه در فعالیت های مختلف به آن برخورد می کنید. به همین خاطر لازم است با این اصطلاحات آشنا شده و در هر حوزه مالی و حسابداری از آن برای حسابرسی فعالیت تولیدی و صنعتی شرکت استفاده کنید. در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.
گردش و ثبت ها چیست؟
یکی از شاخه های مهم حسابداری، مدل صنعتی آن است که به جمع آوری و محاسبه عوامل هزینه و بهای تمام شده محصولات و خدمات مربوط می شود. همچنین این نوع حسابداری در موضوع تجزیه و تحلیل گزارش ها و راه های تولید روش های کمتر کردن بهای تمام شده تولیدات نیز مباحثی را مطرح می کند.
گردش و ثبت های حسابداری صنعتی به مفاهیم زیر اشاره دارند که عبارتند از:
- گردش حسابداری: تغییرات و جابه جایی هایی که در بخش خدمات مالی در یک حساب خاص رخ داده و معمولا یک دوره زمانی مشخص دارند.
- ثبت های حسابداری: برای مدیریت مالی دقیق تر، تراکنش های مالی در سیستم های حسابداری ضبط می شوند که به آن ثبت های حسابداری می گویند.
اهمیت ثبت های حسابداری صنعتی برای شفافیت مالی، تصمیم گیری، پیگیری عملکرد، پایابی اطلاعات و مالیات مهم است. در ادامه به معرفی نمونه های آن در حسابداری صنعتی می پردازیم.

آشنایی با انواع گردش و ثبت های مالی حسابداری صنعتی
حال در مورد انواع ثبت های حسابداری صنعتی می توان گفت:
- جریان گردش بها در حسابهای صنعتی: این مفهوم را می توان در حسابداری مواد و محصولات مشاهده کرد که به تغییرات قیمت و ارزش آنها اشاره دارد. مراحل اصلی که در جریان گردش بها درنظر گرفته می شوند عبارتند از: تولید، خرید مواد و خدمات، تولید و فرآوری، انبارداری، فروش، تعیین قیمت، حسابداری و گزارش دهی.
آشنایی با انواع ثبت های مالی حسابداری صنعتی
در حالت کلی 4 نوع گردش حسابداری صنعتی را داریم که به شرح زیر هستند:
- ثبت مواد اولیه
در این بخش می توان شاهد ثبت های مختلفی بود که عبارتند از:
ثبت های خرید مواد به صورت نقد یا نسیه: پارامترهای آن کنترل موجودی مواد و بانک / حساب های پرداختنی هستند.
ثبت مصرف مواد که انتقال مواد از انبار به خط تولید است: در این بخش به مواد مستقیم، کالای در جریان ساخت و مواد غیرمستقیم به کنترل سربار می گویند. همچنین کنترل موجودی مواد به عنوان بستانکار درنظر گرفته می شود.
ثبت انتقال مواد از خط تولید به انبار: در این حالت کنترل موجودی مواد بدهکار خواهد بود و مانند مورد قبل کالاها مستقیم و غیرمستقیم هستند.
- ثبت های مربوط به دستمزد
این بخش خود به سه قسمت تقسیم می شود که شامل موارد زیر هستند:
تهیه لیست حقوق و دستمزد.
مرحله تخصیص دستمزد.
مرحله پرداخت دستمزد.
- ثبت های مربوط به سربار
این بخش خود به چهار بخش مختلف تقسیم می شود که عبارتند از:
جذب سربار.
ثبت سربار واقعی.
ثبت اضافه (کسر) جذب سربار.
بستن اضافه (کسر) جذب سربار.
- ثبت های مربوط به تکمیل و فروش کالا
آخرین مورد از گردش و ثبت های حسابداری صنعتی مربوط به این بخش هستند که خود شامل دو قسمت زیر می باشند:
تکمیل کالا و انتقال به انبار محصول.
فروش کالا.
شما کاربران می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تامین اجتماعی، موضوعات مالی و مالیاتی از مقالات حسابگاه استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید