نکات مهم استاندارد 11 دارایی ثابت

نکات مهم استاندارد 11 دارایی ثابت چیست؟ + بررسی کامل استاندارد 11

نکات مهم استاندارد 11 دارایی ثابت مربوط به دارایی های ثابت مشهود کسب‌ و کارها، شرکت ها و بنگاه های اقتصادی است. برای آنکه حسابدار بتواند در راستای مدیریت مالی و کنترل امور مرتبط با دارایی های ثابت مشهود برآید، چنین استانداردها و رویه هایی درنظر گرفته شده اند که در ادامه می خواهیم راجع به آن بیشتر صحبت کنیم.

استاندارد 11 چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم راجع به نکات مهم استاندارد 11 دارایی ثابت صحبت کنیم، ابتدا اجازه دهید این موضوع را بررسی نماییم. استانداردهای حسابداری، یک سری از رویه‌ها و قوانینی هستند که افراد متخصص در این بخش باید مطابق با آنها عمل کنند. یکی از موارد بسیار مهم در این سری قوانین، استاندارد شماره 11 است که در رابطه با حسابداری دارایی‌های ثابت می‌باشد. این دستورالعمل کمک می‌کند تا کاربران صورت های مالی بتوانند درستی اطلاعاتی در این نوع دارایی ها را تشخیص دهند. منظور داده ها در بخش سرمایه گذاری واحد تجاری بر این نوع دارایی ها است.

از جمله موارد مهمی که در این قسمت مربوط به دارایی های ثابت مشهود عنوان می شوند می توان به تعیین مبلغ دفتری، شناخت دارایی، شناخت هزینه استهلاک و نیز خسارت ناشی از کاهش ارزش دارایی اشاره کرد. در کل می توان استانداردهای 8، 11 و 13 را به عنوان استانداردهای مهم در بخش حسابداری دارایی عنوان نمود.

در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا به بررسی نکات مهم استاندارد 11 دارایی ثابت بپردازیم.

آشنایی با استاندارد 11 حسابداری
آشنایی با استاندارد 11 حسابداری

بررسی نکات مهم استاندارد 11 دارایی ثابت

از آنجایی که مجموع محتوای استاندارد حسابداری 11 بیش از 30 صفحه است، می خواهیم به خلاصه و نکات مهم استاندارد 11 دارایی ثابت بپردازیم که عبارتند از:

  • دارایی ثابت مشمول: منظور دارایی هایی هستند که می توانند به منظور اجاره یا برای تولید و عرضه محصولات و خدمات نگهداری شوند. این کار توسط واحد تجاری انجام می شود. همچنین این دارایی ها معمولا بیش از 1 دوره مالی استفاده شده اند.
  • مبلغ بازیافتنی برابر خواهد بود با خالص ارزش افزوده یا ارزش اقتصادی یک دارایی. در این میان، مقداری که ماکزیمم باشد، آن مورد به عنوان مبلغ بازیافتنی درنظر گرفته می شود.
  • بهای تمام شده دارایی ثابت مشهود از 3 قسمت اصلی تشکیل می شود که شامل موارد زیر هستند: قیمت خرید از جمله عوارض گمرکی و مالیات های غیر قابل استرداد، مخارج مرتبط مستقیم و غیر مستقیم به منظور قابل بهره برداری کردن دارایی و نیز برآورد اولیه از مخارج پیاده سازی و فعالیت‌ هایی از جمله برچیدن دارایی و بازسازی محل نصب.
  • مخارج آتی که با دارایی ثابت مشهود در ارتباط هستند، زمانی به هزینه دفتری دارایی اضافه خواهند شد که این مخارج برای بهبود وضعیت دارایی صرف شوند. این بهبود می بایست با داشتن شواهد کافی در ایجاد جریان منافع به واحد تجاری و در راستای استاندارد عملکرد انجام شده باشد.
  • زمانی ماهیت دارایی تخصصی به بهای جایگزینی مستهلک شده ارزیابی می شوند که شواهدی در خصوص ارزش بازار آنها وجود نداشته باشند.

شما کاربران می توانید برای مطالعه مباحث بیشتر در موضوعات مختلف اعم از حسابرسی و مالیات، وبلاگ سایت شما را دنبال کنید.

آشنایی با نکات مهم استاندارد 11 دارایی ثابت
آشنایی با نکات مهم استاندارد 11 دارایی ثابت

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *