نصاب هزینه سفر و ماموریت خارجی طبق بخشنامه هیات وزیران در سالهای مختلف
نصاب هزینه سفر و ماموریت خارجی طبق بخشنامه هیات وزیران در سالهای گذشته چقدر بوده است؟ اصلا هزینه سفر چیست و چرا برای آن نصاب مالیاتی در نظر گرفته شده است؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.
منظور از نصاب هزینه سفر و ماموریت خارجی طبق بخشنامه هیات وزیران چیست؟
بدیهی است که شرکتها باید به هزینهها، حسابداری و مالیات حقوق افراد خود توجه کنند. یکی از مخارجی که میبایست برای مدیران و یا سایر کارکنان در نظر گرفته شود، هزینه سفر و ماموریت آنها در خارج از کشور میباشد. ممکن است برخی شرکتها به واسطه تجارت و روابط کاری که دارند، مشتریان خارجی و برنامه بلند مدتشان، سفر خارجی برای افراد خود داشته و باید هزینههای مرتبط به آنها نظیر حمل و نقل، اقامت و خوراک را در نظر بگیرند. این مخارج در قانون به عنوان هزینههای قابل قبول مالیاتی در نظر گرفته شده و نیازی نیست به خاطر واریزی این مبالغ، مالیاتی پرداخت نمایید.
البته این موضوع همانند برخی دیگر از هزینههای قابل قبول مالیاتی، دارای یک حد نصاب است. منظور از حد نصاب، مقداری میباشد که مبلغ بیشتر از آن نمیتواند شامل قانون مذکور گردد. همچنین ممکن است بالاتر از این مقدار شرایطی وضع شوند. به همین خاطر همواره باید این نصابها را در قوانین مختلف مالی، حسابرسی و یا مالیات در نظر بگیرید.
اگر میخواهید هزینههای قابل قبول مالیاتی را مشاهده کنید، میبایست به ماده 148 قانون مالیات مراجعه نمایید. در بند ب مشاهده میکنیم که هزینه سفر و فوق العاده نیز در این قانون ذکر شدهاند که میتوانند در حسابرسیها مورد استفاده قرار گیرند.
با این حال در ادامه همان بند، توضیح داده شد که نصاب هزینه سفر و ماموریت خارجی طبق بخشنامه هیات وزیران، مطابق آیین نامههایی است که وزارت امور اقتصادی ارائه میکند. این اسناد باید هرچند سال یکبار به تصویب هیات وزیران برسند و به روزرسانی شوند.
حال که با مفهوم نصاب هزینه سفر و ماموریت خارجی طبق بخشنامه هیات وزیران آشنا شدیم، با ما همراه باشید تا مقدار آن را در سالهای مختلف بررسی کنیم.

نصاب هزینه سفر و ماموریت خارجی طبق بخشنامه چقدر است؟
همانطور که گفتیم، نصاب هزینه سفر و ماموریت خارجی طبق بخشنامه هیات وزیران در سالهای مختلف تعیین و به روزرسانی میشوند. در خصوص مقادیر آن میتوان به تصویب نامههای زیر اشاره نمود که عبارتند از:
- طبق آیین نامه مصوب به شماره ۱۰۱۳۰/ت۱۲۲هـ و تاریخ ثبت 25/02/1368، هزینهها تا حدود زیر قابل قبول هستند:
نوع هزینه | مقدار نصاب |
هزینه اقامت | روزی هفت هزار ریال. |
هزینه کلی مسافرت اشخاص حقیقی | روزی هفت هزار ریال. |
- طبق آیین نامه به شماره ۲۷۵۳۶/ ت ۱۸۸۹۵هـ، ثبت شده در تاریخ 03/05/1377 مبلغ نصاب از 7 هزار ریال به 350 هزار ریال تغییر میکند.
- مطابق با آیین نامه به شماره ۲۰۶۰۹/ ت ۲۸۸۸۱هـ و ثبت شده در تاریخ 18/04/1388، این مبلغ از 350 هزار ریال به مبلغ 100 میلیون ریال افزایش مییابد.
- مطابق با تصویب نامه به شماره ۳۲۸۶/ت۳۸۹۲۹ک و مورخ ۱۹/۱/13۸۷، مقدار نصاب از 100 میلیون ریال به دویست میلیون ریال افزایش یافت.
- مطابق با تصویب نامه به شماره ۱۷۳۸۰۱/ت۶۱۹۰۷هـ و مورخ 22/09/1402، نصاب هزینه سفر و ماموریت خارجی طبق بخشنامه هیات وزیران از 2 میلیون ریال به 40 میلیون ریال اصلاح شد.
شما کاربران میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر راجع به مسائل مدیریت مالی، تامین اجتماعی، آگاهی از آیین نامهها، استانداردهای حسابداری و بسیاری موضوعات دیگر، بلاگ حسابگاه را دنبال کنید. همچنین برای دریافت خدمات مالیاتی میتوانید از حسابگاه کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید