نصاب معاملات سال 1403 چقدر هستند؟
نصاب معاملات سال 1403 چقدر است؟ یکی از قوانین حمایتی برای کسبوکارهای کوچک که سازمان امور مالیاتی چند سالی است آن را اجرا میکند، آیین نامه تبصره 3 ماده 169 میباشد. در این حالت شما میتوانید معاملات فصلی را به صورت تجمیعی رد کنید؛ به شرطی که کمتر از حد نصاب معاملاتی باشد. در ادامه با ما باشید تا به آشنایی با این قانون و مبلغ اعلام شده نصاب معاملاتی در سال 1403 بپردازیم.
منظور از نصاب معاملات چیست؟
اگر به عنوان یک صاحب کسب و کار فعالیت میکنید، حتما در نظر دارید که مطابق با ماده 169 قانون مالیات مستقیم، باید صورتحساب صادر نموده و اطلاعاتی از خود و طرف مقابل را درج کنید. این کار در خرید و فروشها باید انجام شود تا شفافیت معاملات و تراکنشهای شما اثبات گردد. این قانون بیانگر درج و ارسال لیست معاملات به سامانه مودیان میباشد. با این حال اصطلاحی وجود دارد که می توانید با کمک آن، از انجام برخی قسمتهای این قانون صرف نظر کنید.
حد نصاب یک تعرفه یا مبلغی است که هرساله توسط سازمان امور اقتصادی و دارایی برای سال جدید اعلام میگردد. این کار بر مبنای تبصره 1 ماده 3 قانون برگزاری مناقصات انجام میشود. پس از انجام این کار، حد نصاب در حسابرسی و حسابداری جهت ارسال گزارشات در نظر گرفته خواهد شد.
حال ممکن است بپرسید که کارکرد نصاب معاملات سال 1403 چیست؟ در پاسخ باید گفت مهمترین استفاده از این قانون، امکان ارسال معاملات فصلی افراد حقیقی به صورت تجمیعی است. منظور از اصطلاح تجمیعی در معاملات فصلی آن است که معاملات در هنگام ارسال، نیاز به درج اطلاعات فرد مقابل را ندارند. مثلا نیازی نیست کد اقتصادی خریدار را درج نمایید. این قانون مطابق با بند 14 آیین نامه تبصره 3 ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم تعریف شده است. از دیگر کاربردها میتوان به برگزاری مناقصات شرکتهای دولتی و ثبت اموال خریداری شده نیز اشاره کرد.
حد نصابها در 3 مدل تعریف میشوند که عبارتند از:
- حد نصاب معاملات کوچک.
- حد نصاب معاملات متوسط.
- حد نصاب معاملات بزرگ.
دو مورد بعدی از نصاب معاملات سال 1403 به صورت ضریبی از حد نصاب کوچک تعیین میشوند.

مقادیر نصاب معاملات سال 1403 چقدر هستند؟
با توجه به دسته بندیهای اعلام شده برای نصاب معاملات سال 1403، مقادیر به شرح زیر هستند:
حد نصاب معاملات کوچک | حد نصاب معاملات متوسط | حد نصاب معاملات بزرگ |
210 میلیون تومان. | 210 میلیون الی 2.1 میلیارد تومان. | بیش از 2.1 میلیارد تومان. |
توجه کنید که در کل حد نصاب معاملات سال 1403 و هر سالی، به مقدار تراکنش در کل آن فصل میگویند. حد نصاب معاملات فصلی برابر است با 5% حد نصاب معاملات کوچک که 10.5 میلیون تومان خواهد بود. شما میتوانید با انتخاب گزینه مبلغ سرجمع کل معاملات دوره را در سامانه با توجه به این شرایط درج نمایید.
مثال از نصاب معاملات
مثال: در صورتی که شرکت x مبالغ خریدش را در فصل زمستان با مقادیر 8، 4، 2 میلیون ثبت کرده باشد، چون مجموع مبالغ بیش از 10.5 میلیون است، نمیتوان 3 معامله او را به صورت تجمیعی و یکجا ثبت کرد.
مثال 2: در صورتی که همان شرکت در فصل پاییز معاملات خود را با خریدهای 8، 1 و 1 ثبت کند، چون مبلغ کمتر از 10.5 میلیون تومان است، میتوان 3 معامله این شرکت را در معاملات فصلی به صورت تجمیعی در یک ردیف ثبت کرد.
شما کاربران میتوانید اطلاعات بیشتر با موضوعات تامین اجتماعی و مدیریت مالی را در بلاگ حسابگاه مطالعه کنید. همچنین در صورتی که نیاز به ساخت نظام مالیاتی دارید میتوانید از صفحه آن در حسابگاه دیدن فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید