نحوه ثبت فاکتور نسیه و تصفیه آن در سامانه مودیان چگونه است؟
نحوه ثبت فاکتور نسیه و تصفیه آن در سامانه مودیان چگونه است؟ فاکتورهای نسیه به جهت پرداخت شرطی آن از نظر حسابرسی و حسابداری متفاوت از فاکتورهای فروش معمولی هستند. به همین خاطر ممکن است در تصفیه و درج آنها ابهاماتی وجود داشته باشند. در این مقاله به ذکر نکات مهم در مورد صورتحساب های نسیه و روش های ثبت و تصفیه آنها در سامانه مودیان می پردازیم.
فاکتور نسیه در حسابداری و مالیات چیست؟
یکی از انواع فاکتورهای فروشی که در معاملات به کار می رود، فاکتور نسیه است. واحدهای تجاری در فرآیندهای عملیاتی خود می توانند به صورت نقد، نسیه (اعتباری) یا پیش دریافت و اقساطی فروش کالا را انجام دهند. نسیه نوعی روش معامله است که پرداخت مبلغ در آن با توافق خریدار و فروشنده در یک زمان خاص انجام می شود.
فاکتور نسیه یکی از اسنادی است که مودیان باید با رعایت قوانین نظام صنفی و ارائه اطلاعات کامل از طرفین معامله، صادر کرده و آنها را نگهداری کنند. در فاکتورهای فروش معتبر، می بایست روش تسویه ذکر شود که می تواند به صورت نقدی، نسیه یا ترکیب این دو باشد.
یکی دیگر از تکالیف فعالین اقتصادی، آشنایی با نحوه ثبت فاکتور نسیه و تصفیه آن در سامانه مودیان که در ادامه راجع به آن صحبت می کنیم.

نحوه ثبت فاکتور نسیه و تصفیه آن در سامانه مودیان
قبل از بررسی نحوه ثبت فاکتور نسیه و تصفیه آن در سامانه مودیان، 2 نکته مهم وجود دارد. سازمان امور مالیاتی برای مشخص کردن این نوع فاکتورها، اقلام اطلاعاتی از جمله مجموع صورتحساب، روش تسویه و مبلغ آن را درنظر گرفته است. در فاکتورهای نسیه، ذکر اطلاعاتی از جمله مبلغ پرداختی نقدی، پرداختی نسیه و سهم نقدی از پرداخت (درج اطلاعات مربوط به پرداخت نقدی برای روش تسویه ترکیبی انجام می شود) اجباری است.
- مجموع صورتحساب: برای حالتی که روش تسویه، نقدی یا نسیه است، مقدار جمع صورتحساب بزرگتر یا مساوی جمع پرداخت نقدی و پرداخت نسیه باشد.
- روش تسویه: که میتواند به صورت نقدی یا نسیه باشد.
- مبلغ نسیه: این پارامتر در شرایط خاص برای الگوهای 1، 3 و 4 صورتحساب نوع اول الزامی است که در محل “سرآمد” صورتحساب الکترونیکی قرار می گیرد.
مطابق با دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی آذر سال 1402، مبلغ نسیه و پرداختی نقدی جداگانه درج می شوند.
ثبت فاکتور نسیه در سامانه مودیان
برای ثبت فاکتور نسیه در سامانه مودیان امکان انجام این کار فراهم شده است که روال کلی آن به شرح زیر می باشد:
- ثبت نام در سامانه مودیان.
- ایجاد کارپوشه.
- تهیه پایانه فروشگاهی برای صدور صورتحساب.
- اخذ گواهی امضا الکترونیکی.
- دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی.
- پیکربندی و ثبت مشخصات در پایانه فروشگاهی.
- اخذ شناسه کالا و خدمات.
در نحوه ثبت فاکتور نسیه و تصفیه آن در سامانه مودیان، انجام مراحل بالا برای همه انواع صورتحساب ها یکسان است. حال می توانید از طریق روش های زیر اقدام به ثبت فاکتور نسیه در سامانه مودیان نمایید:
- نرم افزارهای حسابداری: در این حالت فرد مستقیما اطلاعات را به وب سرویس سامانه ارسال می کند.
- شرکت معتمد: در این حالت شما اطلاعات را به وب سرویس شرکت معتمد سپرده و او آنها را به سامانه مودیان ارسال می کند.
- استفاده از سامانه دولتی
نحوه تصفیه فاکتور نسیه در سامانه مودیان
همچنین در مورد نحوه ثبت فاکتور نسیه و تصفیه آن در سامانه مودیان می توان گفت هم فروشنده و نیز خریدار امکان ثبت این نوع فاکتور را دارند. در صورتی که خریدار مبلغ پرداختی فاکتور نسیه را در سامانه ثبت کند، فروشنده باید مبلغ دریافتی را تایید کند. در صورتی که فروشنده مبلغ دریافتی فاکتور نسیه را در سامانه ثبت کند، خریدار باید مبلغ پرداختی آن را در سامانه مودیان تایید نماید. حال اعتبار فاکتور برای خریدار لحاظ شده و جریمه ای برای فروشنده تعلق نمی گیرد.
همچنین مودی می تواند با ورود به سامانه، برروی گزینه “جزئیات صورتحساب” کلیک کرده و گزینه “ثبت پرداخت جدید” را بزند. حال ثبت شما به طرف مقابل اعلام شده و در صورتی که مورد تایید باشد، تایید می شود. در این حالت تصفیه فاکتور نسیه انجام خواهد شد.
شما کاربران می توانید برای آگاهی از قوانین تامین اجتماعی و مدیریت مالی، مقالات حسابگاه را مطالعه کنید.

1 دیدگاه
خیلی خوبه اگر اشترک به تلگرام و واتساپ هم به مقاله ها و موضوعات اینچنینی اضافه شود .
من بنوبه خودم از اطلاع رسانیتان بسیار سپاسگزارم
ایکاش س.امورمالیاتی معنی بستر سازی و اطلاع رو میفهمید !!