معافیت های شرکت های دانش بنیان در قوانین مالیاتی

معافیت های شرکت های دانش بنیان در قوانین مالیاتی چیست؟

معافیت های شرکت های دانش بنیان در قوانین مالیاتی چیست؟ این تسهیلات در قانون بودجه بر چه مبنایی اجرایی می شوند؟ در این مقاله می خواهیم به صورت خلاصه تسهیلات مالیاتی که برای موسسات دانش بنیان درنظر گرفته شده اند، شرایط و مواد مهم آن صحبت کنیم.

آشنایی با معافیت های شرکت های دانش بنیان در قوانین مالیاتی
آشنایی با معافیت های شرکت های دانش بنیان در قوانین مالیاتی

منظور از معافیت های شرکت های دانش بنیان در قوانین مالیاتی چیست؟

معافیت مالیاتی شرکت دانش بنیان و بهره مندی از آنها، یکی از تسهیلات مهمی است که بنابر موضوع ماده 22 آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات تعریف شده است. این قانون مصوب سال 1389 در مجلس شورای اسلامی بوده و از قوانین اجرایی می باشد.

شرکت های دانش بنیان، موسساتی هستند که با استفاده از علم و ثروت، در جهت تحقق اقتصاد دانش محور فعالیت می کنند. این شرکت ها با تکیه بر نیروی کارآمد، برای تحقق اهداف علمی و اقتصادی، توسعه و طراحی کالا و خدمات و تجاری سازی نتایج تحقیق کار می کنند. از آنجایی که طی یک دهه گذشته، توجه به شرکت های دانش بنیان بیش از پیش افزایش یافته است، تسهیلات حمایتی مختلفی برای آنها درنظر گرفته شده اند. این امکانات شامل معافیت های بیمه ای، عوارض گمرک، اعطای وام و تسهیلات با نرخ بهره کم، اعطای خدمات حسابداری و نیز معافیت های مالیاتی می شوند.

شرایط بهره مندی از معافیت های مالیاتی شرکت های دانش بنیان چیست؟

استفاده از معافیت های شرکت های دانش بنیان در قوانین مالیاتی مستلزم برخورداری از شرایط خاصی است. در این خصوص باید گفت این معافیت ها، تنها برای شرکت هایی است که با عنوان دانش بنیان شناخته می شوند. همچنین این معافیت صرفا برای فعالیت های زیر در نظر گرفته شده اند:

  • قراردادها و فعالیت های توسعه و تحقیق.
  • تولید محصولات و خدمات دانش بنیان.
  • تجاری سازی که می بایست برای خدمات یا کالاها و محصولات دانش بنیان انجام گیرد.

نکته: این محصولات و خدمات می بایست در حوزه فناوری های برتر و توسعه نرم افزاری آن بوده و با ارزش افزوده فراوان باشند.

نکته: معافیت شرکت دانش بنیان در قوانین مالیاتی تنها برای شرکت دانش بنیان تولیدی که در رده بندی نوع 1 و یا شرکت های دانش بنیان نوپا نوع 1 هستند درنظر گرفته می شود.

معافیت مالیاتی ویژه شرکت های دانش بنیان به چه معناست؟

با توجه به شرایطی که در بخش قبل گفتیم، محصولات و خدمات پس از صدور مجوز، به مدت 15 سال از مالیات ماده 105 قانون مالیات های مستقیم معاف خواهند بود. به این نکته مهم توجه کنید که این معافیت ها مشمول گروه هایی همچون اشخاص حقیقی که در این حوزه فعالیت می کنند و یا حقوق کارکنان شاغل در این شرکت ها نخواهد بود. بنابراین به موجب این قانون، شرکت های دانش بنیان دیگر مشمول مالیات 25 درصدی روی سود شرکت، پس از کسر زیان ها و معافیت ها نخواهند بود.

همچنین مورد دیگر از معافیت های شرکت های دانش بنیان در قوانین مالیاتی، تسهیلات درنظر گرفته شده برای شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری است. برای واحد های پژوهشی، مهندسی، فناوری و کارکنان شاغل آن، معافیت های مالیاتی تا 20 سال درنظر گرفته شده اند. از شما دعوت می کنیم مقالات حسابگاه را برای آشنایی با استانداردهای حسابداری و قوانین مالیاتی دنبال کنید.

آشنایی با معافیت های مالیاتی شرکت های دانش بنیان
آشنایی با معافیت های مالیاتی شرکت های دانش بنیان

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *