آشنایی با مالیات شرکتهای وارداتی
مالیات شرکتهای وارداتی شامل چه نوع هزینه هایی بوده و انواع آن کدامند؟ در ادامه این مبحث با ما همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم و شما را با قوانین این حوزه و نیز معافیت هایی که در قوانین و بودجه تعریف شده اند، آشنا کنیم.
مالیات شرکتهای وارداتی چگونه محاسبه می شود؟
واردات یکی از مهم ترین نوع معاملات در کشورهای مختلف است که معمولا برای تامین محصولاتی که در داخل تولید نمی شوند و یا تقاضای بالایی برای آنها وجود دارند، انجام می شود. یکی از راه های درآمدی که دولت برای تامین بودجه خود درنظر گرفته، مالیات از واردات است که به عنوان ارزش گمرکی کالا شناخته می شود. این مبلغ در سال 1403 به مقدار 1.4 میلیون میلیارد ریال درنظر گرفته شده است.
مالیات شرکتهای وارداتی را می توان به انواع مختلفی تقسیم کرد که عبارتند از:
- مالیات بر حقوق و عوارض گمرکی: نرخ حقوق گمرکی 4 درصد از ارزش گمرکی کالا است که علاوه بر آن، مبلغ سود بازرگانی تعیین شده توسط هیئت وزیران نیز به آن تعلق می گیرد.
- مالیات بر واردات خودروهای ورودی: سازمان امور مالیاتی هرساله مقدار این مالیات را تعیین می کند. نرخ تعیین شده برابر با حجم موتور خودروهای وارداتی است. البته این نوع مالیات برای خودروهای برقی و هیبریدی به صورت جداگانه و مبلغ دیگری درنظر گرفته می شود. مثلا مبلغ این مالیات در بودجه سال 1400 حداقل 86% تعیین شده است.
- مالیات بر سود بازرگانی: بسته به تصمیمات سیاست گذاران، مقدار این مالیات تعیین شده و به صورت ریالی اخذ می گردد. اگر وارد کننده هستید، باید برای هر نوع کالایی نرخ های آن را مشاهده کنید. قابل ذکر است که برخی شرکت ها اعم از دانش بنیان ها، نوآوری ها و تجاری سازی ها یا اختراعات از پرداخت این مالیات معاف هستند. همچنین مقدار این مالیات در برخی بنادر مثلا بوشهر، آبادان، خرمشهر و جزیره هرمز با تخفیف همراه است.
بنابراین از جمله مهم ترین فاکتورهایی که می توانند در تعیین قیمت نهایی مالیات واردات موثر باشند عبارتند از: مبلغ عرضه کالا یا ارزش گمرکی، عوارض کالا، ضرایب تعریف شده و تعرفه های خدمات.

معافیت های شرکت های وارداتی
در بحث مالیات شرکتهای وارداتی، لازم است به این نکته توجه کنید که براساس ماده 9 قانون مالیات بر ارزش افزوده، برخی کالاها از پرداخت مالیات معاف هستند. به همین خاطر تولید یا عرضه کنندگان باید برچسب های معافیت را در بسته بندی درج کنند. در صورتی که مالیاتی روی این کالاها از مشتری نهایی دریافت شود، جریمه 2 برابری درنظر گرفته شده است.
در قانون بودجه برای برخی کالاها نیز معافیت هایی درنظر گرفته می شود. مثلا واردات خودروهای آمبولانس از پرداخت حقوق ورودی و عوارض معاف است. همچنین مالیات ارزش افزوده و حقوق گمرکی کالاهای اساسی، ملزومات مصرفی پزشکی و دارو یا شیر خشک به 1 درصد کاهش یافته اند.
شما کاربران می توانید برای مطالعه مقالات مرتبط و بیشتر به خصوص در موضوعات حسابداری و مالیات، نگاهی به بلاگ حسابگاه داشته باشید.
درصورتی که نیاز به ساخت نظام مالی برای شرکت یا مجموعه خود دارید، ما در حسابگاه آنرا برای شما انجام می دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید