مالیات اشخاص خارجی

بررسی مالیات اشخاص خارجی ماده 107 ق م م

مالیات اشخاص خارجی ماده 107 ق م م در مورد چیست؟ ممکن است در بسیاری از کشورها، اتباع خارجی غیر مقیم به نحوی در داخل کشور درآمدزایی داشته باشند. این ماده مالیاتی مربوط به این دسته از افراد است. آنها موظف می‌شوند بابت درآمد، واگذار حق و حقوق و بهره برداری آن در کشور ایران به صورت غیرحضوری (غیر مقیم) مالیات پرداخت کنند. در ادامه این مطلب با ما باشید تا راجع به این موضوع صحبت کنیم.

آشنایی با مالیات اشخاص خارجی ماده 107 ق م م

علاوه بر کسانی که در ایران درآمد کسب می کنند و مشمول مالیات می شوند، مالیات اشخاص خارجی ماده 107 ق م م نیز به همین شکل تعریف شده است. براین اساس مشاغل زیر که در ایران و یا از ایران درآمد کسب می کنند، با توجه به نوع فعالیت و سود دهی آن باید از 10 الی 40 درصد مالیات بپردازند. این مشاغل عبارتند از:

  • نقشه برداری و نقشه کشی.
  • طرح ساختمان و تاسیسات.
  • کمک های فنی و تعلیمات آنها.
  • نظارت و محاسبات فنی.
  • انتقال دانش فنی.
  • واگذاری فیلم های سینمایی، حق نمایش یا غیر آنها.
  • واگذاری امتیازات و دیگر حقوق و
  • سایر خدمات تجارتی و غیره.

این ماده مالیاتی از قوانین مالیاتی ذیل قوانین مالیات مستقیم در سال 1394 (تیرماه) اصلاح شده و آیین نامه اجرایی آن نیز از مهرماه سال 1395 لازم الاجرا است. انجام خدمات حسابداری و مالی توسط این افراد و پرداخت مالیات ضروری بوده و عدم انجام آن جریمه های مالیاتی را به همراه دارد.

این ماده تمام اشخاص حقیقی و حقوقی مقیم خارج از ایران را شامل می شود که بابت فعالیت در ایران درآمد کسب می کنند.

در ادامه‌ی مالیات اشخاص خارجی ماده 107 ق م م، 4 تبصره نیز ذکر شده است که به شرح زیر می باشند که در بخش بعدی به آنها می‌ پردازیم.

معرفی ماده 107 برای مالیات اشخاص خارجی
معرفی ماده 107 برای مالیات اشخاص خارجی

تبصره ها و جدول ماده 107 ق م م

به صورت خلاصه 4 تبصره مالیات اشخاص خارجی ماده 107 ق م م عبارتند از:

  • در عملیات های پیمانکاری، قسمتی از مبلغ قرارداد که برای خرید لوازم و تجهیزات مطابق با قرارداد و اصلاحات صرف می شود از پرداخت مالیات معاف است.
  • در مواردی که قسمتی از پروژه یا کل آن به اشخاص حقوقی ایرانی واگذار می شود، معادل مبلغ برای خرید لوازم و تجهیزاتی که از پیمانکار دست اول دریافت می شود، معافیت از مالیات وجود دارد.
  • شرکت های خارجی و بانک های آن که در ایران حق انجام معامله ندارند، اگر برای جبران مخارج خود از شرکت مادر وجهی را دریافت می کنند، مشمول مالیات بر درآمد نیستند. این شعبات در این تبصره با فعالیت بازاریابی و جمع آوری اطلاعات اقتصادی در ایران توصیف شده اند.
  • درآمدهایی که از بهره برداری سرمایه گذاری و نیز فعالیت نمایندگی ها، شعب و غیره حاصل می شود، مشمول ماده 106 قانون مالیات مستقیم هستند.

جدول ضرایب ماده 107

با توجه به ماده 2 آیین نامه اجرایی که برای مالیات اشخاص خارجی ماده 107 ق م م بیان شده است، ضرایب تشخیص درآمد مشمول مالیات عبارتند از:

نوع فعالیت ضریب مالیاتی درآمد مشمول
فعالیت های پیمانکاری و خدمات فنی امور راه و ساختمانی، نقشه برداری و نقشه کشی و محاسبات فنی 20 درصد
پیمانکاری و خدمات فنی در بخش بهره برداری و توسعه هیدروکربوری بالادستی 15 درصد
درآمدزایی از قراردادهای پیمانکاری تجهیزات و لوازم 10 درصد
حمل و نقل بار و مسافر که از طریق جاده ها و راه آهن ایران به خارج از این کشور انجام می شود 20 درصد فعالیت کارمزدی: 25 درصد وجوه دریافتی
حمل و نقل ریلی، هوایی و آبی در ایران 18 درصد
بهره برداری از سرمایه هایی که در فعالیت های اقتصادی بدست می آید 20 درصد
خدمات درمانی و پزشکی 30 درصد
سایر خدمات 30 درصد

شما کاربران می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در موضوع تامین اجتماعی و سایر مواد مالیاتی، از بلاگ حسابگاه استفاده کنید.

جدول مالیات اشخاص خارجی ماده 107 ق م م
جدول مالیات اشخاص خارجی ماده 107 ق م م

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *