سربار در بهای تمام شده چیست

سربار در بهای تمام شده چیست؟ + انواع آن

سربار در بهای تمام شده چیست؟ به طور کلی سربار مجموعه هزینه هایی است که نمی توان آنها را هزینه های مستقیم در تولید محصول خاصی درنظر گرفت. همچنین هزینه های ناچیزی که برای ساخت یک محصول درنظر گرفته می شوند نیز سربار نام دارند. مثلا می توان به هزینه سوخت، سربار گفت. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر راجع به این مسئله صحبت کنیم.

سربار در بهای تمام شده چیست؟

سربار در بهای تمام شده به چه معنایی است؟ یکی از مهم ترین سرفصل های حسابداری صنعتی به خصوص برای تولیدی ها، سربار است. به صورت کلی می توان گفت سربار هزینه ای است که برای حفظ کسب و کار شما در مدیریت مالی آن درنظر گرفته می شود. این نوع هزینه ها معمولا در هر ماه جمع بندی شده و لازم است برای ادامه فعالیت های خود آنها را درنظر بگیرید.

درنظر گرفتن هزینه سربار می تواند حاشیه سود دقیق تری را با کسر هزینه ها نشان دهد. برای درک بهتر این نوع هزینه ها می توان چندین مثال زیر را بیان کرد که به شرح زیر می باشند:

  • مواد غیر مستقیم تولید.
  • دستمزدهای غیر مستقیم تولید.
  • هزینه های مربوط به تعمیرات و استهلاک ماشین آلات.
  • هزینه های مرتبط با بیمه که می توانند برای محصول، دستگاه ها و کارکنان باشند.

همچنین برای کسانی که نمی دانند بهای تمام شده چیست می توان گفت کلیه مخارج حاصل از جمع هزینه های مواد مستقیم، دستمزد مستقیم، بخش سربار، کالاهای در جریان ساخت و نیز کالاهای ساخته شده، بهای تمام شده نامیده می شود. آشنایی با این مفاهیم در حسابرسی و حسابداری صنعتی بسیار مهم می باشد.

سربار در بهای تمام شده چیست
سربار در بهای تمام شده چیست

انواع سربار در بهای تمام شده

برای تکمیل پاسخ به این سوال که سربار در بهای تمام شده چیست؟ به انواع آن نیز می پردازیم که به شرح زیر هستند:

  • سربار ثابت: این نوع هزینه ها مرتبط با تعداد تولید نبوده و با افزایش یا کاهش آن تغییر نمی کند. مثلا می توان به هزینه اجاره‌ی واحد یا کارخانه اشاره کرد که ماهانه چه برای ساخت یک یا صد کالا، مقدار ثابتی دارد.
  • سربار متغیر: این نوع هزینه ها با میزان تولید مرتبط بوده و با افزایش آن، بیشتر می شوند. به عنوان مثال می توان به مواد غیر مستقیم و نیز دستمزد غیر مستقیم اشاره کرد. مواد غیر مستقیم مثل چسب یا میخ در ساخت کفش و دستمزد غیر مستقیم مانند هزینه سرکارگران یا بازرسان.
  • سربار نیمه متغیر: به هزینه هایی که مشخصات و ویژگی های هردو گروه بالا را دارند، گفته می شود. مثلا هزینه های برق مصرفی برای واحد تولیدی که نه کاملا ثابت و نه کاملا متغیر هستند.
  • سربار مستقیم: منظور از این نوع سربار، مدلی از هزینه هایی است که می توانید به طور مستقیم به یک واحد تولیدی ارتباط دهید. مثلا هزینه تعمیر و نگهداری دستگاه های تولیدی.
  • سربار غیرمستقیم: برخلاف مدل قبلی، سرباری است که نمی توانید آن را مستقیما به یک محصول یا واحد خاصی ارتباط دهید.

گروه بندی سربارها

همچین در خصوص اینکه گروه بندی های سربار در بهای تمام شده چیست؟ می توان به 3 دسته زیر اشاره کرد:

  • سربار ساخت (هزینه های محاسبه شده در طول ساخت).
  • سربار اداری و تشکیلاتی (هزینه های مرتبط با اجاره واحد تجاری یا هزینه های کارکنان و غیره).
  • سربار توزیع و فروش (هزینه های حمل و نقل، کمیسیون و غیره)

بسته به اینکه شرکت در چه حوزه ای فعالیت می کند، محاسبه هزینه سربار به شکل مختلفی انجام می گیرد. شما کاربران می توانید برای مطالعه مقالات بیشتر در بخش تامین اجتماعی، مالیات و غیره از بلاگ حسابگاه دیدن کنید.

همچنین اگر نیاز به خدمات مالیاتی دارید، حسابگاه از صفر تا صد برای شما انجام خواهد داد.

انواع سربار در بهای تمام شده
انواع سربار در بهای تمام شده

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *