رسیدگی مالیاتی جاری شرکا

رسیدگی مالیاتی جاری شرکا چیست؟ + مراحل آن

رسیدگی مالیاتی جاری شرکا یکی از فرآیندهایی است که می تواند به دلیل اشتباهات حسابداری و ناآگاهی آنها منجر به افزایش ثبت و مالیات گردد. در این مقاله راجع به این موضوع صحبت می کنیم و در انتها، 5 مرحله اصلی دادرسی یا رسیدگی مالیاتی را بیان خواهیم کرد.

رسیدگی مالیاتی جاری شرکا چیست؟

شرکا و سهامداران بخشی از حقیقت و اجزای شرکت ها هستند که برای دریافتی ها و پرداختی های نقدی آنها، حسابی به نام حساب جاری شرکا درنظر گرفته شده است. این نوع حساب با ماهیت بدهکار و بستانکار ایجاد می گردد. ایجاد این حساب می تواند یک روشنگری از تبادل مالی شرکت و سهامدارانش باشد که برای حسابداری و درج در سرفصل آن یعنی ترازنامه و بدهی های جاری به کار گرفته می شود.

منظور از رسیدگی مالیاتی جاری شرکا، بررسی و ارزیابی این نوع حساب ها است؛ چراکه ممیز این نوع حساب ها را با عنوان حساب جاری شرکاء برای فروش و درآمد درنظر می گیرد. با توجه به قوانین مالیاتی که برای شخصیت های حقوقی نیز بسیار مهم هستند، در صورتی که مدارکی مبنی بر مشکوک نبودن گردش مالی ارائه نشود، ممیز می تواند درآمد مشمول مالیات را در این بخش بیشتر درنظر گرفته و مالیات را افزایش دهد. این کار از طریق درنظر گرفتن حساب جاری شرکا به عنوان درآمد مالیات شرکت را افزایش خواهد داد.

نکته: یکی از اشتباهاتی که ممکن است در حسابداری و حسابرسی این حساب ها وجود داشته باشد، ثبت برداشت ها و واریزی های نامشخص و تنظیم سریع دفاتر بدون وجود مدارک است. این پدید 2 عواقب مهم ایجاد می کند: اول افزایش حساسیت ممیز مالیاتی که نسبت به این ثبت ها بیشتر شده و دوم، بیشتر شدن مالیاتی که قرار است از این حساب ها اخذ گردد.

در کل رسیدگی مالیاتی به منظور جلوگیری از هرگونه تخلف و تضمین اجرای صحیح قانون مالیاتی انجام می گردد.

آشنایی با رسیدگی مالیاتی جاری شرکا
آشنایی با رسیدگی مالیاتی جاری شرکا

مراحل رسیدگی چیست؟

حال که به صورت کلی با رسیدگی مالیاتی جاری شرکا آشنا شدیم، برای درک بهتر این اقدام می بایست مراحل کلی آن را بدانید که عبارتند از:

  • رئیس اداره امور مالیاتی مربوطه: در اولین مرحله، شما می توانید با مذاکره و توافق میان مودی و سازمان امور مالیاتی، تا 30 روز بعد از ابلاغ مهلت پرداخت درخواست تعدیل مالیات نمایید.
  • هیات حل اختلاف مالیاتی: در صورت درخواست مودی از امور مالیاتی پس از عدم توافق، این پرونده می بایست به هیاتی 3 نفره ارجاع داده شود که شامل یک قاضی، یک نماینده سازمان امور مالیاتی و نیز یک نماینده اتحادیه است. در این بخش پرونده مودی بررسی شده و رای آن صادر می گردد.
  • شورای عالی مالیاتی: این بخش نقش یک مرجع پیگیری را دارد که در آن مودی می تواند تا 1 ماه پس از صدور رای هیات قبلی، شکایت خود را در آن مطرح نماید. رای هیات از سوی شورا نیز مورد بررسی قرار می گیرد و در صورتی که رد شود، پرونده مجددا توسط هیات دیگری در امور مالیاتی بررسی می شود.
  • هیات سه نفری وزارت اقتصاد: در صورت عدم حل مشکل در بخش قبل، هیات سه نفره دیگری که توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی تعیین شده اند، مسئول حل این پرونده هستند.
  • دیوان عدالت اداری: این دیوان مطابق با مقررات قضایی به همراه یک وکیل دادگستری، شکایت مطرح شده از سازمان امور مالیاتی را بررسی می کند.

شما کاربران می توانید برای مطالعه موضوعات مرتبط در حوزه مالیات، بیمه تامین اجتماعی، قوانین کار و حسابداری، به بلاگ حسابگاه مراجعه کنید.

مراحل رسیدگی مالیاتی جاری شرکا
مراحل رسیدگی مالیاتی جاری شرکا

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *