مبنای حقوق و مدت مرخصی زایمان چگونه است؟
مدت مرخصی زایمان و مبنای حقوق چیست؟ در این مقاله قوانین، مزایا و کمک هزینه های تامین اجتماعی و قانون کار برای زنان شاغل در دوره بارداری را بیان می کنیم. همچنین در انتها نیز برخی نکات تکمیلی را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مبنای حقوق و مدت مرخصی زایمان چیست؟
زنان شاغل که به عنوان زنان سرپرست خانوار نیز شناخته می شوند از حق و حقوقی برخوردار هستند. بخشی از این مزیت ها مرتبط با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، قانون کار و تامین اجتماعی هستند. به عنوان مثال می توان به انواع مرخصی ها در قانون کار اشاره کرد که شامل مرخصی ساعتی، تعطیلی، استعلاجی، بین تعطیلی و نیز مرخصی زایمان است. همچنین این افراد می توانند در دوره مرخصی، حقوق بیمه تامین اجتماعی را دریافت کنند. حال ممکن است این پرسش پیش آید که مبنای تعیین حقوق و مدت زمان مرخصی زایمان چیست؟
در تعیین حقوق زایمان ماهانه، مبلغی توسط آیین نامه هیئت مدیره سازمان تعیین می گردد. در سال 1402، مبنای حقوق و مدت مرخصی زایمان، کل حق بیمه هایی است که در 90 روز قبل دریافت شده اند. آنها جمع شده و بر تعداد روزهای کارکرد بیمه شدگان یعنی 90 روز تقسیم می شوند.
همچنین مطابق با ماده 59 قانون تامین اجتماعی، زنان شاغلی که دارای 1 سال سابقه پرداخت حق بیمه باشند، می توانند مبلغ 2.3 میلیون را به عنوان کمک هزینه زایمان دریافت نمایند.
همچنین در مورد بخش دوم مبنای حقوق و مدت مرخصی زایمان باید گفت زنان شاغل می توانند از 9 ماه مرخصی زایمان استفاده نمایند. همچنین زنانی که 2 قلو باردار هستند، می توانند از 12 ماه مرخصی زایمان استفاده نمایند. همچنین مقدار این مدت برای مردان در بخش های دولتی و غیردولتی، 3 روز مرخصی تشویقی درنظر گرفته شده است.

نکات حقوق و مرخصی زایمان که باید بدانید
برخی از نکاتی که در مورد مبنای حقوق و مدت مرخصی زایمان در این موضوع بیان شده است، عبارتند از:
- متقاضیان می توانند حقوق مرخصی زایمان تامین اجتماعی که همان غرامت مرخصی زایمان است را به صورت یکجا و یا ماهیانه دریافت نمایند.
- برای گرفتن مرخصی قبل از زایمان، ارائه گواهی پزشک متخصص یا بیمارستان به مدت 30 روز و درخواست کتبی مرخصی ضروری است.
- برای دریافت کمک هزینه بارداری تامین اجتماعی می بایست متقاضی در طول یکسال گذشته، سابقه پرداخت حداقل 60 روز کاری حق بیمه را داشته باشد. همچنین نباید وی در این مدت دستمزدی دریافت کرده و یا مشغول به کار باشد. در زمان درخواست مشغول به کار یا در ایام مرخصی استعلاجی بوده و نباید زایمان مربوط به فرزند بعد از چهارم باشد.
- با توجه به ماده 74 قانون کار، مزایا و عیدی در طول دوره مرخصی قابل دریافت است. همچنین این دوره در سابقه کار نیز درج می شود. مبلغ عیدی با توجه به روزهای کارکرد متقاضی تعیین می شود (در حالتی که به جز ایام مرخصی زایمان، کمتر از یک سال در شرکت مشغول به کار باشند)
شما کاربران می توانید موضوعات بیشتر در حوزه حسابداری، مالیات و یا قوانین کار و تجارتی را از بلاگ حسابگاه مطالعه کنید. همچنین در صورتی که نیاز به دریافت خدمات مالی دارید، حسابگاه در خدمت شماست.

دیدگاهتان را بنویسید