حد مجاز فاکتور فروش در سامانه مودیان چیست؟ و طرق افزایش آن کدامند؟
حد مجاز فاکتور فروش در سامانه مودیان چیست؟ و طرق افزایش آن کدامند؟ این محدودیت بر چه مبنایی اعمال شده است و مقدار آن چقدر است؟ در ادامه این مطلب به این پرسش مهم پاسخ می دهیم.
حد مجاز فاکتور فروش در سامانه مودیان چیست؟ و طرق افزایش آن
صدور صورتحساب های صوری یکی از معضلاتی است که می تواند منجر به فرار مالیاتی شود. به همین خاطر تدابیری برای آن با روی کار آمدن سامانه مودیان درنظر گرفته شده اند که یکی از آنها، تعیین حد مجاز برای صدور صورتحساب الکترونیکی است.
حال ممکن است بپرسید حد مجاز فاکتور فروش در سامانه مودیان چیست؟ و طرق افزایش آن کدامند؟ ابتدا در پاسخ به بخش اول سوال شما باید گفت حد مجاز فاکتور فروش صرفا مرتبط با موضوع مالیات بر ارزش افزوده بوده و مطابق با ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان تعیین می شود. در این حالت محدودیتی برای تعداد فاکتورهای صادره و مجموع فروش درنظر گرفته شده است. مقدار آن به میزان حداکثر 5 برابر فروش کالا یا خدمات اظهارشده کسب و کار در دوره مشابه مالی قبلی می باشد که مالیات آن پرداخته شده است.
از سوی دیگر، جمع صورتحساب های صادره نباید در هر دوره مالیاتی برای واحدهای جدید که سابقه مالیاتی ندارند، بیشتر از 5 برابر معافیت سالانه موضوع ماده 101 ق.م.م باشد. مقدار ماده 101 برای سال 1402 برابر 47.5 میلیون تومان تعیین شده است که در حسابرسی مالیاتی مشاغل لحاظ می شود.
در پاسخ به اینکه حد مجاز فاکتور فروش در سامانه مودیان چیست؟ و طرق افزایش آن کدامند همچنین باید بدانید که سامانه مودیان در کارپوشه خود می توانند وضعیت میزان فروش را مشاهده کنند که اگر به 85 – 95 درصد برسد، نمودار حد مجاز به رنگ نارنجی و قرمز مشاهده خواهد شد. زمانی که این حد رد شود، کارپوشه غیرفعال می شود. بدین معنا که مودی امکان دریافت مالیات بر ارزش افزوده و عوارض در صورتحساب های صادره از خریدار را نخواهد داشت.

راه های افزایش فاکتور فروش کدامند؟
حال در پاسخ به بخش دوم این سوال که حد مجاز فاکتور فروش در سامانه مودیان چیست؟ و طرق افزایش آن کدامند می توان چند راهکار را بیان کرد. زمانی که به انتهای حد مجاز می رسید، باید برای افزایش ظرفیت آن اقدام کنید که روش های آن عبارتند از:
- ارسال درخواست در دوره جاری به صورت سیستمی.
- افزایش حد مجاز که می تواند با پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی هایی که از مالیات VAT در دوره مشابه قبل داشته اید انجام شود.
زمانی که روش دوم انجام گردد، امور مالیاتی مبلغ مذکور را به معاونت فناوری اعلام نموده تا افزایش حد مجاز فاکتور فروش سامانه مودیان صورت گیرد.
- ارائه تضمین یا پرداخت مالیات و عوارض که می تواند تا سقف مقادیر پرداخت شده، حد مجاز فروش را افزایش دهد. این تضمین ها می توانند سپرده بانکی، وثیقه ملک یا ضمانت نامه بانکی و چک صیادی بنفش رنگ باشند.
توجه کنید که راهکارهای مطرح شده در پاسخ به سوال دوم “حد مجاز فاکتور فروش در سامانه مودیان چیست؟ و طرق افزایش آن کدامند”، صرفا برای آن دوره اعمال خواهند شد. اگر علاوه بر موضوعات مالیاتی به قوانین تامین اجتماعی و مقالات حسابداری یا مدیریت مالی هم علاقمند هستید، پیشنهاد می کنیم مطالب حسابگاه را دنبال کنید.
همچنین شما می توانید خدمات مالی خود خود را با خیال آسود به حسابگاه بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید