آشنایی با جدیدترین گروه بندی مشاغل برای سال 1403
جدیدترین گروه بندی مشاغل برای سال 1403 مطابق با بخشنامه به شماره 2/24360 معرفی شدند. بنابراین مشاغل با نصابهای جدید مورد حسابرسی و طبقه بندی قرار میگیرند و این کار از ابتدای سال 1403 اجرایی میشود.
منظور از گروه بندی مشاغل چیست؟
همانطور که میدانید، مشاغل و کسانی که کسب درآمد میکنند زمانی که به عنوان مودی ثبت نام میشوند، یکسری تکالیف در بخش حسابداری و مالیات بر آنها اجباری میشود. هرچند که در سالهای اخیر سازمان امور مالیاتی تلاش کرده است با ارائه سامانههای الکترونیکی، حذف فاکتورهای کاغذی و کمتر کردن مراجعات به ممیز یا حذف دفاتر از این تکالیف بکاهد، اما همچنان مواردی وجود دارند. همه این تکالیف برای آن است که شفافیت معاملات و درآمدها افزایش یابد.
در کل کسانی که به صورت خویش فرما دارای کسبوکاری هستند، مشاغل آنها در 3 دسته طبقه بندی میشود. این دسته بندی براساس نوع شغل یا میزان درآمد قطعی آنها در سال قبل یا درآمد ابرازی اظهارنامه 2 سال قبل است و برای هر طبقه یک سری تکالیف در نظر گرفته شدهاند. دسته سوم کمترین سطح درآمدی و کمترین تکالیف را دارد که بیشتر کسب و کارهای نوپا، کوچک و حتی متوسط در آن قرار میگیرند. این طبقه بندی براساس ماده 97 قانون مالیاتهای مستقیم است.
اکنون میخواهیم جدید ترین گروه بندی مشاغل برای سال 1403 را برای شما بیان کنیم. سازمان امور مالیاتی در بازههای زمانی مختلف نسبت به بروزرسانی ارقام برای سالهای جدید اقدام میکند.

جدید ترین گروه بندی مشاغل برای سال 1403 که باید بدانید
ابتدا به گروه بندی مشاغل که برای سال 1401 و بعد آن در تاریخ 10 اردیبهشت ماه سال 1401 بیان شد میپردازیم که به شرح زیر میباشد:
- گروه 1: درآمد قطعی آنها و یا درآمد ابرازیشان بیش از 15 میلیارد تومان باشد.
- گروه 2: درآمد قطعی آنها و یا درآمد ابرازیشان بیش از 5 میلیارد و کمتر از 15 میلیارد تومان باشد.
- گروه 3: درآمد قطعی آنها و یا درآمد ابرازیشان کمتر از 5 میلیارد بوده و یا در موارد فوق حضور نداشته باشند.
البته یکسری مشاغل به صورت پیش فرض در گروه 1 قرار میگیرند مثلا همه وارد و صادر کنندگان یا صاحبان مشاغل صرافی. این طبقه بندی براساس بخشنامه 200/1401/8 تعریف شده است.
برای جدید ترین گروه بندی مشاغل برای سال 1403، بخشنامه جدیدی در تاریخ 12 اردیبهشت سال 1403 به شماره 2/24360 منتشر شده است. براساس این بخشنامه، گروه بندی مشاغل بر مبنای جدول زیر میباشد:
گروه بندی | بازه درآمدی |
1 | بیشتر از 30 میلیارد تومان. |
2 | بیشتر از 10 و کمتر از 30 میلیارد تومان. |
3 | کمتر از 10 میلیارد تومان. |
قابل ذکر است که جدیدترین گروه بندی مشاغل برای سال 1403 از ابتدای سال 1403 لازم الاجرا است.
نکته: مشاغلی که خدماتی هستند، میزان بازههای درآمدی برای آنها به جهت گروه بندی، 50% مشاغل ذکر شده است.
نکته: برای مشاغلی که مشارکتی هستند، میزان درآمد قطعی شده یا ابرازی مشارکتی ملاک تعیین گروه بندی است.
شما کاربران میتوانید برای مطالعه موضوعات بیشتر در بخش تامین اجتماعی و مدیریت مالی به بلاگ حسابگاه مراجعه کنید. همچنین در صورتی که نیاز به مشاوره کسب و کار دارید، از حسابگاه کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید