ثبت واردات در حسابداری

ثبت واردات در حسابداری چیست؟ + نکات آن

ثبت واردات در حسابداری چیست؟ یکی از موضوعات مهمی که ممکن است بسیاری از بازرگانان با آن مواجه شوند، عدم درک کامل نکات، قانون و فرآیند حسابداری در واردات و صادرات است. در این مقاله با ما همراه باشید تا راجع به ثبت واردات در حسابداری و نکاتی که باید در این پروسه به آن توجه کنید بپردازیم.

منظور از ثبت واردات در حسابداری

یکی از موضوعات جدیدی که ممکن است شما هم در مورد آن اطلاعات کافی نداشته باشید، حسابرسی و حسابداری واردات و صادرات است. حسابداری واردات به علت تغییرات نرخ ارز، فرآیند دسترسی یا فروش کالا و غیره، متفاوت از حسابداری معمولی در برخی موارد است. در حسابداری واردات، خرید کالا از یک شرکت خارجی به معنای ایجاد بدهی برای شرکت شما است که می تواند هم با تامین ارز از سمت دولت و یا منابع خود پرداخت گردد. تسویه این مبلغ به شرکت های خارجی از طریق حساب ارزی رخ می دهد که در بانک های داخلی وجود دارند. همچنین شما می توانید ارز موردنیاز خود را از شرکت هایی که صادرات انجام داده اند تامین کنید که درخواست شما در بانک مرکزی ثبت می شود.

در مورد ثبت واردات در حسابداری باید گفت فرآیندی است که اطلاعات معاملات و کالا در سیستم حسابداری شما درج می شود. برای ثبت واردات در حسابداری که در ایران حسابداری به صورت تعهدی انجام می شود، شرکت های خارجی یک پیش فاکتور صادر می کنند که آن را ثبت حسابداری نمی کنند. بلکه زمانی که فاکتور اصلی یا invoice صادر گشت، ثبت واردات در حسابداری قابل انجام است. همچنین تاریخ صدور و یا ثبت در دفاتر همان تاریخ صدور صورتحساب می باشد.

نکته: در انجام ثبت واردات در حسابداری، داشتن روابط نزدیک با واحد بازرگانی بسیار مهم است. چراکه فاکتورهای ارسال شده باید حتما از کارکنان این واحد به بخش مالی برسند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا برخی نکات مهم در این زمینه را بیان کنیم.

آشنایی با ثبت واردات در حسابداری
آشنایی با ثبت واردات در حسابداری

نکات مهم

برخی از نکات مهم برای ثبت حسابداری در واردات عبارتند از:

  • در صورتی که فاکتورها با تاخیر مثلا 1 فصل دیرتر ثبت شوند، در این حالت برای ثبت واردات در حسابداری و شناسایی هزینه ها یا درآمدها ممکن است ناهماهنگی هایی ایجاد شوند. این مشکلات به ویژه در صورت گزارش های فصلی و نیز گزارش ارزش افزوده نمود پیدا می کند.
  • به این نکته توجه کنید که سازمان امور مالیاتی برای محاسبه کردن ارزش افزوده به خصوص شرکت های تجاری، از گمرک استعلامات لازم را می گیرد. در این بخش، تاریخ گزارش هایی که شما ثبت کردید با تاریخ همان هایی که گمرک ثبت می کند مهم هستند.
  • در صورتی که فاکتورهای ارسالی پس از اتمام دوره مالی در پایان سال به دست شما برسند، مشکل عدم ثبت فاکتورها برای شرکت های وارداتی بسیار مهم خواهد بود. راحت ترین راهکار پیشگیری آن است که واحد مالی و بازرگانی به صورت مستقیم و مداوم با یکدیگر در ارتباط بوده و مدیریت معاملات و همکاری آنها نزدیک تر باشد.
  • در تعیین و شناسایی هزینه تمام شده واردات، زمانی که کالاها هنوز وارد انبار شرکت نشده اند، باید بهای تمام شده آن شناسایی گردد. این مخارج باید به عنوان هزینه های فروش یا تولید درج شوند.

شما کاربران می توانید موضوعات بیشتر در بخش حسابداری و مالیات، بیمه، تامین اجتماعی، قوانین کار و حقوق کارگران یا کارفرمایان را از مقالات حسابگاه دریافت کنید. همچنین برای ساخت نظام مالی میتوانید از لینک این صفحه تماشا کنید.

نکات مهم ثبت واردات در حسابداری
نکات مهم ثبت واردات در حسابداری

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *