نحوه ثبت فاکتور برگشت از فروش در سامانه مودیان و روش های آن
نحوه ثبت فاکتور برگشت از فروش در سامانه مودیان چگونه است؟ یکی از انواع فاکتورهای الکترونیکی براساس نوع موضوع آن، صورتحسابهای برگشتی است. در ادامه این مطلب با معرفی اجمالی این نوع فاکتورها، به بررسی نحوه ثبت فاکتور برگشت از فروش در سامانه مودیان و ثبت آنها خواهیم پرداخت.
فاکتور برگشت از فروش در سامانه مودیان چیست؟
با توجه به دستورالعمل سازمان امور مالیات برای صدور صورتحساب الکترونیکی، 5 نوع صورتحساب از نظر موضوعی تعریف شدهاند که یکی از آنها صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش است. در تعریف کلی درج شده برای این نوع فاکتورها می توان به تعریف این دستورالعمل اشاره کرد که به شرح زیر است:
“در حالتی که بعد از زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی اصلی، قسمتی از موضوع معامله (منظور برخی از کالاها یا خدمات برگشت داده شده از سوی خریدار است) بازگشت داده شود، در این حالت باید فروشنده برای صدور فاکتور نوع برگشتی اقدام نماید.”
نکته: این نوع صورتحساب ها برای فاکتورهای الکترونیکی اصلی و یا اصلاحی قابل صدور هستند.

روش های ثبت صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان
یکی از سوالات مهم در مورد این نوع فاکتورها، نحوه ثبت فاکتور برگشت از فروش در سامانه مودیان است. همانطور که می دانید، تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی باید از اول دی ماه 1402 اقدام به صدور صورتحساب الکترونیکی نمایند (به جز اشخاص حقیقی که میزان فروش آنها در سال 1402 تا شهریور ماه همان سال کمتر از 18 میلیارد تومان باشد). شما می توانید برای ثبت این صورتحساب ها به روش های مختلفی اقدام کنید؛ از جمله روش مستقیم از سامانه های دولتی، ارسال از طریق شرکت های واسط با یا بدون کلید خصوصی و یا از طریق نرم افزار حسابداری خود (حسابداری، سی آر ام، ای آر پی). پیشنهاد ما ارسال از طریق نرمافزار حسابداری است و یا اگر تسلط کاملی بر سامانه دارید، روش اول بدون هزینه خواهد بود.
نحوه ثبت فاکتور برگشت از فروش در سامانه مودیان چگونه است؟
نحوه ثبت فاکتور برگشت از فروش در سامانه مودیان به شرح زیر است:
- ابتدا در نظام مالیاتی ثبت نام کرده و برای ورود به آن اقدام کنید. (آدرس: tax.gov.ir)
- حال باید برای انتخاب پایانه فروشگاهی معتبر خود به جهت صدور یا اصلاح صورتحساب ها اقدام کنید.
- در قدم بعدی، گواهی امضای الکترونیکی را دریافت نمایید که با احراز هویت در سامانه جیکا (gica) و دریافت کلیدی عمومی و خصوصی در سامانه مودیان انجام میشود.
- حال باید با بارگذاری امضا الکترونیکی از طریق سامانه امور مالیاتی و ورود به کارپوشه، برای دریافت شناسه یکتا مالیاتی اقدام کنید. در این قسمت باید نحوه ارسال صورتحساب الکترونیکی خود را به درستی انتخاب نمایید.
- در نهایت باید شناسه عمومی یا اختصاصی کالا و خدمات را نیز اخذ کنید که در قالب فایل اکسل صادر شده توسط سازمان امور مالیاتی قابل مشاهده هستند.
- در قدم بعدی می توانید با این شناسه یکتا مالیاتی و کلید خصوصی از طریق نرمافزارها اقدام به ارسال صورتحساب الکترونیکی برگشتی نمایید.
نکته: معمولا نرم افزارهای حسابداری پروسهی متفاوتی را برای ارسال این صورتحسابها دارند. به عنوان مثال شما می توانید گزینه “برگشت از فروش” را انتخاب کنید. سپس با بروزرسانی سریال صورتحساب، این نوع فاکتورها را با تعیین تعداد و اقلام کالاهای مانده برای خریدار ارسال نمایید.
- در حالتی که قصد دارید از روش اول یعنی ارسال صورتحساب از طریق سامانههای دولتی اقدام کنید باید بدانید این روش برای کسانی است که از طریق این سامانهها مانند سامانه تجارت یا ثامن صورتحساب های خود را ارسال می کنند. در این حالت فاکتورها به صورت اتوماتیک به سامانه مودیان و در کارپوشه ارسال خواهند شد.
شما کاربران میتوانید برای مطالعه مقالات بیشتر با موضوع حسابرسی، تامین اجتماعی و مدیریت مالی نوشته های حسابگاه را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید