تغییرات عمده استانداردهای حسابداری

آشنایی با تغییرات عمده استانداردهای حسابداری

تغییرات عمده استانداردهای حسابداری چیست؟ در این مقاله همراه باشید تا به بررسی یکی از موضوعاتی که لازم است در زمینه حسابداری و حسابرسی به آن توجه کنید بپردازیم. همچنین برای درک بهتر، 2 مثال از تغییرات عمده استانداردهای حسابداری در انتها برای شما بیان می کنیم.

استاندارد حسابداری چیست؟

حسابداری از آن فعالیت‌هایی است که سازوکارهای خاص خود را دارد و از مجموعه‌ای از رویه‌ها و اصول مختلف تشکیل شده است. به چنین چارچوب هایی که منجر به یکپارچه سازی گزارش های مالی می شوند، استانداردهای حسابداری می گویند. این قوانین می توانند قلمرو و مقررات حاکم بر فعالیت حسابداران را مشخص نمایند. وجود استانداردهای حسابداری باعث می‌شود تا شیوه های ارائه خدمات حسابداری به صورت مشترک و قابل درک برای همه متخصصین در این حوزه باشند. از دیگر فواید استانداردهای حسابداری باید به بررسی تمامی جنبه های مالی یک واحد تجاری اشاره کرد که می تواند راه حل های باکیفیت و دقیق تری را برای حل مشکلات آن بخش ارائه نماید.

قبل از اینکه به سراغ بررسی تغییرات عمده استانداردهای حسابداری برویم، بهتر است بدانید تاکنون 43 استاندارد حسابداری تدوین شده اند که چند مورد اخیر آن در دو سال گذشته به تصویب رسیده اند. حال با ما همراه باشید تا راجع به تغییرات عمده استانداردهای حسابداری صحبت کنیم.

آشنایی با استانداردهای حسابداری
آشنایی با استانداردهای حسابداری

تغییرات عمده استانداردهای حسابداری

با گذر زمان، برخی از استانداردها تغییر داده شده و یا جایگزین می شوند که نمونه هایی از آنها در ادامه بیان می شوند. فی المثل 2 نمونه یعنی تغییرات استاندارد حسابداری 6 و 2 در ادامه ذکر شده اند:

تغییرات عمده استانداردهای حسابداری 6

تغییرات عمده در ارائه صورت سود و زیان.

– چگونگی نشان دادن صورت سود و زیان از سال 1398 به بعد عبارتند از:

  • حذف گردش حساب سود (زیان) انباشته از صورت سود و زیان.
  • الزام ارائه صورت تغییرات در حقوق مالکانه به عنوان یکی از صورت های مالی.
  • حذف اقلام استثنایی و منع شدن از اقلام غیر مترقبه. این مورد در بخش حداقل داده های قابل ارائه صورت سود و زیان انجام شده.
  • مجاز شدن طبقه بندی هزینه ها متناسب با ماهیت و کارکرد. در استاندارد جدید، سود عملیاتی از دیتاهای قابل ارائه در حداقل صورت سود و زیان نبوده؛ چراکه طبقه بندی براساس ماهیت است.

تغییرات عمده در بخش صورت سود و زیان جامع و ارائه آن.

– از جمله تغییرات صورت گرفته در ارائه صورت سود و زیان جامع می توان گفت:

  • حذف تعدیلات سنواتی که در استانداردهای حسابداری جدید، اجزای این نوع تعدیلات مشمول مواردی همچون “اثرات بکارگیری رویه حسابداری جدید” و “اصلاح اشتباهات” در “صورت تغییرات در حقوق مالکانه” به عنوان یکی از صورت های مالی ارائه می گردد.
  • جداسازی “سایر اقلام سود و زیان جامع” که به دو بخش مشمول تعدیل تجدید طبقه بندی و غیر مشمول تعدیل تجدید طبقه بندی انجام شد.

تغییرات عمده استانداردهای حسابداری 2

در این مورد می توان به تغییرات عمده ویرایش فعلی نسبت به ویرایش قبلی اشاره نمود که مربوط به موارد زیر می شوند:

  • گسترش دامنه شمول که برای جریان های نقدی به نقد و معادل های نقد آن انجام شده است.
  • کاهش 2 طبقه ای صورت جریان های نقدی از 5 طبقه که شامل موارد زیر می باشند: فعالیت های تامین مالی، فعالیت های عملیاتی و سرمایه گذاری.

شما کاربران می توانید مطالب بیشتر در بخش حسابرسی و مالیات را در بلاگ حسابگاه مطالعه کنید.

آشنایی با تغییرات عمده استانداردهای حسابداری
آشنایی با تغییرات عمده استانداردهای حسابداری

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *