انواع رسیدگی های مالیاتی (طبق آیین نامه ماده 219) چیست؟
انواع رسیدگی های مالیاتی (طبق آیین نامه ماده 219) چیست؟ رسیدگی مالیاتی یکی از وظایف مراکز مالیاتی میباشد که میتواند به 4 طریق انجام گردد. در این مقاله ابتدا مفهوم رسیدگی مالیاتی را با هم بررسی میکنیم، سپس به شرح این 4 روش خواهیم پرداخت.
منظور از رسیدگی مالیاتی چیست؟
حسابرسی، نظارت و رسیدگی به امور مالی و مالیات و اطمینان از اجرای قوانین جزو مسئولیتهای مراجع مالیاتی در کشور هستند. در این قسمت کارهای مختلفی انجام میشوند که عبارتند از: بررسی اظهارنامه مالیاتی، ارزیابی و بررسی صحت دادههای اظهارنامه، جلوگیری از مشکلات و تخلفاتی که ممکن است در بحث مالیات ایجاد گردند و حفظ عدالت مالیاتی.
آشنایی با رسیدگی مالیاتی هم یک موضوع مهم برای بخش حسابداری کسبوکار و نیز صاحب آن بیزینس است. اگر شما جزو یکی از این دو گروه هستید، لازم است حتما راجع به رسیدگیهای مالیاتی اطلاعاتی را کسب کنید. رسیدگی مالیاتی پروسهای است که پس از بررسی اظهارنامه برای مودی اجرا شده و از وی دعوت میشود تا ادعاهای خود را با ارائه مدارک اثبات کند. این مورد در اداره امور مالیات انجام میگردد.
راههای کاهش رسیدگیها
قابل ذکر است که سازمان امور مالیاتی تلاش کرده تا رسیدگی مالیاتی را به حداقل برساند. این کار با انجام یکسری تدابیر صورت گرفته که شامل موارد روبرو هستند: ارائه فرم تبصره 100 یا اظهارنامههای پیش فرض، دسترسی به تراکنشهای تمامی حسابها و درگاههای پرداخت، محاسبه اتوماتیک و برخط فروش و تخمین مالیات براساس اینتا کد.
با این حال همچنان بحث انواع رسیدگی های مالیاتی (طبق آیین نامه ماده 219) وجود دارد. در ادامه با ما باشید تا راجع به این موضوع صحبت کنیم.

بررسی انواع رسیدگی های مالیاتی (طبق آیین نامه ماده 219)
حال در خصوص انواع رسیدگی های مالیاتی (طبق آیین نامه ماده 219) میتوان به موارد زیر اشاره کرد که 4 نوع هستند:
- اداری: در این مدل حسابرسی، برگه دعوت به دفاتر برای مودی ابلاغ گردیده تا مدارک و اسناد ارائه شوند. سپس فرد باید در زمان تعیین شده (معمولا 2 هفته)، برای حسابرسی به مراکز مالیاتی مراجعه کند. در صورتی که مودی دارای سیستم مدیریت مالی کامل و دقیقی باشد، این مرحله بدون مشکل انجام شده و ممیز برای تایید کاربرگها و تکمیل آن به مسئول حوزه کاری حسابرسی اقدام مینماید.
نکته: در این پروسه ممکن است اسناد و مدارک تا 6 روز از تاریخ صورت مجلس توسط اداره مالیاتی ضبط شوند.
- میدانی: در این بخش، برگ دعوت ارائه دفاتر ابلاغ شده و مدارک و اسنادی که باید ارائه شوند، مشخص خواهند شد. سپس باید برای ارائه دفاتر و اسناد به حسابرسان در زمان مراجعه به محل اقامت یا آدرس محل کاری که در سامانه مودیان درج شده، اقدام گردد. این نوع حسابرسی با ذکر تاریخ مراجعه انجام شده و معمولا زمان آن بین 7-15 روز بعد از ابلاغ به مودی میباشد. این مورد تبصرههای بسیاری دارد که میتوانید در آیین نامه مطالعه کنید.
- بازرسی: سومین روش ذکر شده راجع به انواع رسیدگی های مالیاتی (طبق آیین نامه ماده 219)، نوع بازرسی آن است. اگر نیاز به بررسی برخی دادهها و ویژگیهای خاص راجع به فعالیت مودی باشد، این روش استفاده میگردد. از جمله میتوان به بررسی حجم، موقعیت و وضعیت فعالیت اقتصادی مودی اشاره کرد.
- بازبینی: حتی پس از اتمام حسابرسی، سازمان امور مالیاتی قادر است برخی از گزارشهای مرتبط در این بخش را برای بررسی بیشتر و یا ارزیابی کیفیت آنها مجددا بازبینی کند.
شما کاربران میتوانید برای مطالعه مقالات بیشتر راجع به قوانین تامین اجتماعی و حسابداری، به بلاگ حسابگاه سری بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید