آشنایی با استاندارد کشاورزی 26
استاندارد کشاورزی 26 چیست؟ با توجه به ماهیت متفاوت فعالیت های کشاورزی و محصولات آنها، استاندارد دیگری به منظور تعیین تکلیف مالیاتی آنها درنظر گرفته می شود. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا راجع به این موضوع و استاندارد مرتبط به آن (شماره 26) صحبت کنیم.
استاندارد کشاورزی 26 چیست؟
امور کشاورزی و فعالیت های اقتصادی مرتبط آن از جمله موضوعات مهمی هستند که باید در حسابداری و از نظر مالیاتی تعیین تکلیف شوند. در این خصوص باید تعاریف، رویه های شناسایی، اندازه گیری، قوانین مرتبط با درآمدها و هزینه ها، مالیات تعیین تکلیف شده و چهارچوبی برای فعالیت های کشاورزی تدوین گردد. برای انجام این کار، استاندارد کشاورزی 26 درنظر گرفته می شود.
در بخش دارایی های زیستی و فعالیت های کشاورزی، استاندارد شماره 26 حسابداری تعریف شد که علل چنین اقدامی عبارتند از:
- ایجاد استثنا که باید برای فعالیت های کشاورزی درنظر گرفته شود. این موضوع باید مجزای از استاندارد شماره 8 (موجودی کالا و مواد) یا استاندارد 3 (درآمد عملیاتی) باشد.
- تعریف رویه های حسابداری خاص که می بایست برای فعالیت های این حوزه درنظر گرفته شوند.
- ایجاد تناسب بیشتر با توجه به استانداردهای بین المللی دیگر و نیز استاندارد شماره 41.
از جمله سرفصل هایی که در این استاندارد 35 صفحه ای ذکر شده است، می توان گفت:
- دامنه کاربرد.
- تعاریف.
- شناخت و اندازه گیری.
- درآمدها و نیز هزینه ها که با اندازه گیری منصفانه ارائه می شوند
- عدم قابلیت اندازه گیری ارزش منصفانه به طور قابل اتکا.
- کمک های بلاعوض دولت.
- افشا.
- تاریخ اجرا.
- مطابقت ها که با استانداردهای بین المللی حسابداری درنظر گرفته می شوند.
در این استاندارد، پیوست هایی نیز درنظر گرفته شده اند که برای نمونه صورتهای مالی و نیز مبانی نتیجه گیری قابل استفاده هستند.

نکات مهم در مورد استاندارد شماره 26
از جمله نکات مهم در بخش استاندارد شماره 26 مربوط به کشاورزی می توان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
- استفاده از این استاندارد در فعالیت هایی که مرتبط با کشاورزی هستند استفاده می گردد. این فعالیت ها می توانند شامل حسابداری دارایی های زیستی و نیز تولید کشاورزی در زمان برداشت باشد.
- استاندارد کشاورزی 26 به زمین هایی که کاربری فعالیت کشاورزی دارند مرتبط نمی شود. این بخش باید در استاندارد شماره 11 (دارایی های ثابت مشهود) جستجو شود.
- استاندارد کشاورزی 26 به دارایی های نامشهود مرتبط با فعالیت کشاورزی مربوط نمی شود. این بخش باید در استاندارد شماره 17 (دارایی های نامشهود) جستجو شود.
- یکی از کاربردهای دیگری که می توان در مورد استاندارد شماره 26 بیان کرد، تولیدات (محصولات) کشاورزی در زمان برداشت است. محصولات کشاورزی در مرحله بعد از برداشت، شامل قوانین استاندارد شماره 8 (حسابداری موجودی مواد و کالا) می شوند.
- در اندازه گیری دارایی های زیستی، 2 روش درنظر گرفته می شود که شامل رویکرد اصلی ارزش منصفانه و نیز بهای تمام شده است.
کاربران در صورت علاقمندی می توانند مقالات بیشتر در موضوع تجارتی، تامین اجتماعی و قوانین مالی و اداره کار را در بلاگ حسابگاه مطالعه کنند. همچنین در صورتی که نیاز به مشاوره کسب و کار دارید میتوانید از سابقه 20 ساله حسابگاه کمک بگیرید!

دیدگاهتان را بنویسید