استاندارد شماره 17 حسابداری

آشنایی با استاندارد شماره 17 حسابداری + نکات مهم آن

استاندارد شماره 17 حسابداری چیست؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا راجع به این استاندارد که در مورد دارایی های نامشهود توضیحاتی ارائه کرده، ویژگی‌های آنها را بیان نموده و روش‌های اندازه گیری و افشای آنها را توضیح داده است، صحبت کنیم. اگر به مباحث حسابرسی و استانداردهای حسابداری علاقمند هستید، حتما بلاگ حسابگاه را دنبال کنید.

استاندارد شماره 17 حسابداری چیست؟

استاندارد شماره 17 حسابداری  با عنوان دارایی‌های نامشهود می‌باشد که یکبار در سال 1386 تجدید نظر شد. سپس در سال 1389 براساس استانداردهای جدیدی که ارائه شده‌اند، اصلاح گشته است. این استاندارد حسابداری نسبتا حجیم دارای 42 صفحه می‌باشد که در خود 2 سرفصل اصلی با 25 موضوع فرعی و نیز 2 پیوست دارد. شما کاربران می‌توانید فایل pdf آن را از طریق این لینک دریافت کنید.

اهدافی که برای این استاندارد حسابداری در نظر گرفته شده‌اند عبارتند از:

  • ارائه نحوه حسابداری که باید برای دارایی‌های نامشهود به کار گرفته شود.
  • ارائه یکسری اطلاعات در مورد دارایی‌های نامشهود، زمان شناخت دارایی و معیارهای آن، موارد افشا و نیز تعیین مبلغ دفتری که می‌بایست همراه با هزینه استهلاک باشد.

نکته: در صورتی که دیگر استانداردهایی راجع به دارایی‌های نامشهود و نحوه حسابداری آنها تعریف شده باشند، شما می‌توانید با اولویت آنچه گفته شده از الزامات آنها استفاده کنید.

همچنین با توجه به نکاتی که در استاندارد شماره 17 حسابداری بیان شده‌اند، شما نباید از این سند برای موضوعات زیر استفاده کنید:

  • سرقفلی که مرتبط به ترکیب تجاری باشد.
  • اجاره.
  • دارایی‌های نامشهود که در روال عادی عملیات واحد تجاری با قصد فروش نگه داشته می‌شوند.
  • مخارجی که پیش از بهره برداری تعریف می‌شوند.

هر کدام از این موارد مرتبط به استانداردهای دیگری هستند که به ترتیب عبارتند از: استانداردهای حسابداری شماره 19، 21، 8 یا 9 و نیز شماره 24.

در ادامه با ما همراه باشید تا استاندارد شماره 17 حسابداری را با ذکر نکات و جزئیات آن معرفی کنیم. شما می‌توانید قوانین مرتبط به حسابداری، تامین اجتماعی، کار و امور مالی را در محتواهای سایت مشاهده کنید. همچنین اگر نیاز به خدمات حسابرسی دارید، حسابگاه در خدمت شماست.

استاندارد شماره 17 حسابداری چیست
استاندارد شماره 17 حسابداری چیست

نکات مهم در مورد استاندارد شماره 17

حال در مورد محتواها و نکات مهم استاندارد شماره 17 حسابداری می‌توان به چند مورد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  • دارایی نامشهود عبارت است از دارایی قابل تشخیص که که از جنس پول نیست و ماهیت عینی ندارد.
  • ارزش اقتصادی به معنای خالص ارزش فعلی جریان‌های نقدی است که ناشی از دارایی هستند.
  • عمر مفید به چند طریق در این استاندارد تعریف شده است. در توضیح اول، مدت زمان لازم برای استفاده دارایی توسط واحد تجاری، عمر مفید نامیده می‌شود. در توضیح دوم، عمر مفید تعداد تولیدی در نظر گرفته می‌شود که انتظار می‌رود در زمان به کاربردن دارایی در واحد تجاری ارائه شوند.
  • در این استاندارد راجع به ویژگی‌های دارایی نامشهود نیز صحبت شده است که عبارتند از: داشتن ماهیت غیر عینی و غیر پولی، قرار گرفتن درون یک عنصر عینی، مثلا مدارک حق اختراع، قابلیت تشخیص و جدا شدن.
  • مبلغی که مربوط به استهلاک یک دارایی نامشهود است، با کسر ارزش باقیمانده آن تعیین می‌گردد.
  • ارزش باقیمانده، مبلغی است که واحد تجاری پس از دوره اقتصادی خود، می‌تواند دارایی نامشهود را با آن واگذار کند.

در حسابگاه به صورت ماهانه مقالات بسیاری با موضوع مالیات و مدیریت مالی داریم که تلاش می‌شود تا شما را با این مباحث بیشتر آشنا نماییم.

نکات مهم استاندارد حسابداری شماره 17
نکات مهم استاندارد حسابداری شماره 17

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *