استاندارد حسابداری پیمانهای بلندمدت 9

استاندارد حسابداری پیمانهای بلندمدت 9 چیست؟ + نکات مهم در مورد آن

استاندارد حسابداری پیمانهای بلندمدت 9 یکی از مهم ترین اسنادی است که حتما در آینده به آن نیاز خواهید داشت. این نوع حسابداری برای انجام خدمات حسابداری شرکت های پیمانکار یا مشاوره به آنها بسیار مهم است. بعضا بسیاری از حسابداران حرفه ای نیز به این استاندارد آگاهی کاملی ندارند. در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی اجمالی این استاندارد و نکات مهم آن بپردازیم.

استاندارد حسابداری پیمانهای بلندمدت 9 چیست؟

یکی از موضوعاتی که می تواند منجر به سردرگمی بسیاری از افراد شود، حساب و کتاب پیمان های بلند مدتی است که معمولا در حوزه های ساختمان سازی، عمرانی، خدماتی و غیره مشاهده می شود. چرخه پیمانکاری فرآیند نسبتا طولانی تری از مناقصه گرفته تا تحویل قطعی به کارفرما دارد. در نتیجه ممکن است در زمان های شناسایی درآمد یا سود و تخصیص آنها در دوره های مربوطه، ابهاماتی ایجاد گردند.

هدف استاندارد حسابداری پیمانهای بلندمدت 9 به منظور پیشگیری از تحریف نتایج عملکرد و عدم انطباق صحیح داده ها در شناسایی درآمدها یا هزینه ها می باشد که با روش درصد پیشرفت کار محاسبه می شوند. این هدف در پیمان های بلندمدتی صورت های مالی پیمانکاری اجرا می شود تا با توجه به متفاوت بودن تاریخ شروع و پایان پیمان ها، نحوه صحیح حسابداری درآمد و هزینه ها را تعیین کند.

 حسابداران باید بتوانند پیمان بلند مدت را تشخیص داده و درآمد یا هزینه آن را در این استاندارد یا استاندارد شماره 3 (غیر بلند مدت) محاسبه کنند. منظور از پیمان بلند مدت، قراردادهایی است که در حداقل 2 دوره ادامه می یابد. فرقی نمی کند آیا این دو بیش از یکسال طول بکشند یا کمتر از یکسال.

آشنایی با استاندارد حسابداری پیمان های بلند مدت 9
آشنایی با استاندارد حسابداری پیمان های بلند مدت 9

نکات مهم استاندارد شماره 9

در خصوص نکات مهمی که می توان درباره استاندارد حسابداری پیمانهای بلندمدت 9 بیان کرد عبارتند از:

  • محتوای این استاندارد در مورد کارفرما صحبت نکرده است.
  • اگر پیمانی کمتر از یک سال به طول بیانجامد اما در 2 دوره مالی متوالی باشد، این پیمان را می توان بلند مدت دانست. به شرطی که دارای اهمیت نسبی باشد.
  • زمانی که حسابداری پیمانی به استاندارد شماره 9 آورده می شود، باید روش درصد تکمیل کار را استفاده کنید.
  • این استاندارد در آزمون های مختلفی برای تست دانش افراد به کار گرفته می شود که از آن جمله می توان به آزمون گرید موسسات حسابرسی، آزمون جامع حسابداران رسمی، کارشناسی ارشد و غیره اشاره کرد.
  • مهم ترین نکته و چالشی که می توان در این استاندارد مشاهده کرد، تخصیص و شناسایی درآمد و هزینه های پیمان به یک دوره و دوره های بعدی است؛ در صورتی که این کار به درستی انجام نشود، سود شرکت و صورت های مالی مخدوش می شود. در نتیجه تصمیم گیری ها براساس این صورت های مالی، ناقص خواهند بود.

عدم تسلط کامل حسابداران بر این استاندارد حسابداری پیمانهای بلندمدت 9 و روش های انجام آن می تواند منجر به عواقبی خواهد شد؛ از جمله: عدم محاسبه بهای تمام شده ی پیمان و مخارج تکمیل کار، تعدیل مبالغ پیمان و غیره. در نتیجه برآورد دقیقی از هزینه ها و درآمدها به دست نمی آید و در بدترین حالت، منجر به ورشکستگی شرکت های پیمانکار خواهد شد.

شما کاربران عزیز می توانید برای دانلود نسخه کامل این استاندارد، روی این لینک کلیک کنید.

همچنین مقالات بسیاری در سایت ما در زمینه مالیات قانونی، بیمه و استاندارد های حسابداری دیگر هستند که پیشنهاد می کنیم حتما آنها را مطالعه کنید.

مهم ترین نکات استاندارد حسابداری شماره 9
مهم ترین نکات استاندارد حسابداری شماره 9

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *