معرفی استاندارد حسابداری رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه 5
استاندارد حسابداری رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه 5 یکی از اسناد مهم در مورد اتفاقاتی است که پس از تاریخ ترازنامه اتفاق می افتند. معمولا تاریخ ترازنامه در شرکت ها 29 اسفند ماه (انتهای) هرسال می باشد. این رویدادها می توانند صورت های مالی و گزارشگری را تحت تاثیر قرار دهند. این استاندارد در مورد تعدیل و افشای موارد مرتبط به این رویدادها است که در ادامه بیشتر راجع به آن می پردازیم.
آشنایی با استاندارد حسابداری رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه 5
گزارشگری، یکی از کارهایی است که مطابق با استانداردهای حسابداری به منظور حسابدهی واحد تجاری در قبال منابعی که دارد، انجام می شود. نتایج این عمل می توانند یک داکیومنت مهم برای کسانی باشند که می خواهند برای مدیریت و تصمیم گیری در حوزه اقتصادی عمل کنند. استاندارد حسابداری رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه 5، چهارچوب این عمل را بعد از تاریخ ترازنامه معین می نماید.
اهدافی که برای استاندارد حسابداری رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه 5 درنظر گرفته شده اند، عبارتند از:
- بررسی حالاتی که رویداد مالی می بایست پس از زمان ترازنامه، تعدیل گردد.
- افشا کردن اطلاعات راجع به رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه که می تواند الی زمان تایید صورت های مالی باشد.
ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که چه زمانی می توان از این رویدادها پس از تاریخ ترازنامه استفاده کرد. همانطور که در ابتدای این قسمت گفتیم، این استاندارد پس از تاریخ ترازنامه برای رویدادهای آن استفاده می شود که عبارتند از:
- رویدادهای تعدیلی پس از تاریخ ترازنامه: این رویدادها مواردی هستند که شواهدی را در تاریخ ترازنامه فراهم می نمایند.
- رویدادهای غیرتعدیلی پس از تاریخ ترازنامه: این رویدادها نشان دهنده مواردی هستند که بعد از تاریخ ترازنامه رخ می دهند.
این استاندارد اولین بار در سال 1379 تصویب شد و پس از اصلاحات و الزامات آن در مورد صورت های مالی در سال 1384، تجدید نظر و از سال 1385 لازم الاجرا شده است.

نکات مهم استاندارد شماره 5
حال در مورد برخی از نکاتی که بهتر است در مورد استاندارد حسابداری رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه 5 و حسابرسی آن بدانید باید گفت:
- در کل دو نوع برخورد برای رویدادهایی که بعد از تاریخ ترازنامه رخ می دهند، تعریف شده است که شامل: تعدیل اعداد و ارقام صورت های مالی (اصلاح) و افشای اطلاعات.
- یکی از نکات مهم ذکر شده در این استاندارد آن است که اگر در فاصله زمانی بین تاریخ ترازنامه تا گزارشگری، فرض تداوم فعالیت شرکت زیر سوال برود، در این حالت واحد تجاری نبایستی صورت های مالی خود را براساس تداوم فعالیت تهیه کند؛ بنابراین صورت های مالی که برمبنای تداوم فعالیت تدوین شده اند، نباید ارائه شوند.
- تاریخ تایید صورت های مالی، تاریخی است که صورت های مالی توسط مدیریت به صورت رسمی با هدف انتشار، تایید می گردد.
- در این استاندارد واحد تجاری مسئولیت تعدیل مبالغ شناسایی شده برای انعکاس رویدادهای تعدیلی را بعد از تاریخ ترازنامه دارد.
- این استاندارد شامل 13 صفحه و 11 سرفصل است که در مجمع 21 بند دارد.
شما کاربران می توانید توضیحات بیشتر در مورد این استاندارد را با دانلود آن از طریق این لینک دریافت کنید. همچنین می توانید با مراجعه به بخش بلاگ حسابگاه، اطلاعات بیشتر در مورد بیمه، حسابداری و سایر مقررات مربوط به مالیات قانونی را مطالعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید